Μπαράζ Πρωταθλητών ΕΠΣ: Πάτησε κορυφή ο Ορέστης – Πέρασε από το Νέο Σιδηροχώρι και πάει να πανηγυρίσει την άνοδο στην Ορεστιάδα!

Την νίκη που χρειαζόταν κόντρα στην πιο αδύνατη και νεανική ομάδα των μπαράζ στο Νέο Σιδηροχώρι πήρε ο Ορεστης Ορεστιάδας με 0-3 και πλεον βρίσκεται μόνος στην κορυφή τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε παίζοντας την άνοδο στα δυο επόμενα ματς στην Ορεστιάδα με Ευκαρπία και Πετεινό.

Ο Ορέστης μπηκε καλά στο ματς απείλησε στο 4′ με τον Χριστοφορίδη από σέντρα του Λαζαρίδη που κοπηκε από τον Χατζαπαπαθεοδωριδη σε κορνερ. Από το κόρνερ του Λαζαριδη η κεφαλιά του Χριστοφοριδη ανάγκασε το Σοφούλη σε εντυπωσιακή επέμβαση. Στο 13′ ο Λιανας θα αλλάξει ωραία την μπάλα με τον Καπουσουζη που από την μικρή περιοχή δεν θα μπορέσει να νικήσει τον Σοφούλη που θα κρατήσει το μηδέν. Οι Εβριτες πίεσαν για το γκολ και στο 18′ από λάθος της άμυνας το σουτ του Λαζαριδη το μπλόκαρε ο Σοφουλης, ενω και στο 24′ το σουτ εκτός περιοχής και πάλι του Λαζαριδη δεν νίκησε το νεαρό πορτιέρε της Δόξας.

Στο 27′ το συρτό σουτ του Λαζαριδη και πάλι πέρασε μολις αουτ από την ριζα της κάθετης δοκού για να φτιάσουμε στο 35′ όταν ο Βιτωρος μετά απόμ πλαγιο του Ορεστη έπεσε άτσαλα πάνω στον Σταματόπουλο με τον διαιτητή Καπρέτσο να δείχνει πέναλτι και τον Λαζαρίδη από την άσπρη βούλα να κάνει το 0-1 για το δεύτερο του τέρμα στα μπαράζ. Στο 43′ είχαμε και την πρώτη φάση της Δόξας οταν το καλοχτυπημένο φάουλ του Σκουτελιά βρήκε το οριζόντιο δοκαρι του θεατή στο ματς Δουλούδη. Μάλιστα ενα λεπτό αργότερα παραλίγο να έιχαμε την ισοφαρίση όταν στο 44′ ο Κομισοπουλος με ωραία προσπάθεια βρεθηκε λίγο πλαγια και σούταρε μολις αουτ από το κάθετο αριστερό δοκάρι του Ορέστη.

Στο β’ μερος με την σέντρα ο Σπύρος Κουτσογιάννης έκανε μαζεμένες τέσσερις αλλαγές με την Δόξα να προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο του ματς για την ισοφάριση. Στο 50′ το σουτ του Γιωτη βρήκε το κεφαλι του Λιανα και πέρασε κόρνερ και από την εκτέλεση του το νέο σουτ του Κουτα έδιωξαν οι αμυντικοί σε νέο κόρνερ. Ο Ορέστης χωρίς να απειλήσει μέχρι τότε έκανε στο 60 σε αντεπίθεση το 0-2. Ο Λαζαριδης άλλαξε υπέροχα το παιχνίδι από την απέναντι πλευρά και βρήκε τον κινητικό Χριστοφορίδη που έδωσε στον Ζουρκο που σούταρε με τον Λαζαριδη που ακολούθησε την φάση με προβολη σε κενό τέρμα να διπλασιάζει τα τέρματά του. Εκεί όλα τελείωσαν για τους νεαρούς της Δόξας με τον Λαζαρίδη στο 75′ να χάνει νέα ευκαιρία όταν άνοιξε λίγο την μπάλα και δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σοφούλη που βγήκε απο την εστία του. Στο 89′ ο Τρουπκος ξέφυγε απο τα πλαγια αλλα δεν μπόρεσε να βρει τον Μπακογιαννη που ήθελε να σκοράρει το γκολ της τιμής κόντρα στην πρώην ομάδα του και το πρώτο των Ροδοπιτών στα μπαράζ. Το τελικό 0-3 έγινε στο 91΄όταν σε φοβερή σέντρα του MVP και πάλι Λαζαριδη ο ανενόχλητος με προβολή σε αδεια εστία Τζελεπης θα σκοράρει και πρώτη φορά στα φετινά μπαράζ.

Διαιτητής ήταν ο Καπρέτσος της ΕΠΣ Μακεδονίας και οι Εμίν Κεχαγιά και Τόσκας από την ΕΠΣ Ξάνθης.

Πλέον ο πρώτος στην βαθμολογία Ορεστης του Παναγιώτη Μυλωνά με το δεύτερο διπλο του έφτασε τους 7 βαθμούς και θέλει άλλους 5 με 6 πόντους στα επόμενα τρια ματς με Ευκαρπία, Πετεινό εντός και στην Ελευθερούπολη εκτός για να κατακτήσει ένα από τα τρία εισιτήρια εισόδου.

Από την αλλη η άπειρη ομάδα του Ν. Σιδηροχωρίου ολοκλήρωσε τις εντός έδρας υποχρεώσεις της και περιμένει την ολοκλήρωση των μπαραζ εκτός εδρας σε Βώλακα και Ευκαρπία με στόχο να πετύχει το πρώτο της τέρμα και να μειώσει τα δώρα που κάνουν οι παίκτες του στους αντιπάλους με τρίτο πέναλτι στην αρχή των ματς όπως στα έγινε με Αμμουδιά και Πετεινό.

ΔΟΞΑ Ν. ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ (Κουτσογιάννης): Σοφούλης, Χατζηπαπαθεοδωρίδης, Κάρλος, Λεοντίδης (46′ Μπερμπερίδης), Βιτώρος, Κατσαούνης (46′ Σινης), Κουτας (78′ Συμεωνιδης), Σαπαλίδης (46΄Τρουπκος), Κομισόπουλος (46′ Μπακογιαννης), Σκουτελιάς, Γιώτης
ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Μυλωνάς): Δουλούδης, Ζούρκος, Λιάνας (82′ Τσομπανουδης), Ασπιώτης, Κομεσίδης, Καπουσούζης (66′ Πετρόπουλος), Χριστοφορίδης (82′ Κοτζα), Ανδρεάδης (15′ Τζελεπης), Λαζαρίδης, Σταματόπουλος, Θεμελης.