Ο Ξανθιώτης Γιώργος Τερζόγλου και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της Ελλάδας στο CEV Beach Volley Nations Cup 2023

Η αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα του CEV Beach Volley Nations Cup στις εγκαταστάσεις του Karteros Beach Sports Center στο Ηράκλειο Κρήτης το τριήμερο 25-27 Μαΐου έχει ξεκινήσει.

Η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί στους άνδρες από τις ομάδες των Σταύρου Ντάλλα, Δημήτρη Χατζηνικολάου και Ιάσωνα Κανέλλου, Γιώργου Τερζόγλου με καταγωγή από την Ξάνθη και στις γυναίκες η Δήμητρα Μαναβή θα έχει συμπαίκτρια για άλλη μία σεζόν την Μυρτώ Καλαμαρίδου και η Διονυσία Μάτιου θα αγωνιστεί με την Λίζα Τριανταφυλλίδη.

Στη φετινή διοργάνωση των ανδρών συμμετέχουν 35 χώρες οι οποίες χωρίστηκαν σε 7 ομίλους των 5 ομάδων, με τις πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου να παίρνουν την πρόκριση για τον τελικό μαζί με την διοργανώτρια χώρα (ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό που θα διεξαχθεί).

Στους άνδρες, η Ελλάδα βρίσκεται στον Γ’ όμιλο μαζί με την Ιταλία, την Ουκρανία, την Δανία και το Γιβραλτάρ.

Στις γυναίκες, η Ελλάδα κληρώθηκε στον Ε’ όμιλο μαζί με Ισπανία, Γαλλία και Πορτογαλία.

Υπενθυμίζουμε, ότι, η συγκεκριμένη διοργάνωση θα διεξάγεται κάθε χρόνο και όσον αφορά την Ευρώπη θα αντικαταστήσει το Continental Cup, καθώς θα είναι το «όχημα» για την Ολυμπιακή πρόκριση.

Οι νικητές του τελικού του Nations Cup 2023 (σε άνδρες και γυναίκες) θα κερδίσουν αυτόματα τη συμμετοχή τους στον τελικό της διοργάνωσης για το 2024, απ’ όπου θα προκύψει η μία ομάδα (ανά φύλο) που θα πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Κρήτης, το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου (Ε.Α.Κ.Η.) και η διοργάνωση είναι υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού.