Παρίσι 2024: Εξασφάλισε πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης στο Βερολίνο

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η παρουσία των Ελλήνων κολυμβητών, που συμμετείχαν στο «Citi Para Swimming World Series Berlin 2023», που ολοκληρώθηκε την Κυριακή (14/5) στο Βερολίνο.

Όριο για Παραολυμπιακούς του Παρισιού εξασφάλισε ο Εβρίτης Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, επιβεβαιώσεις ορίων για το Μάντσεστερ υπήρξαν απ’ όλη σχεδόν την αποστολή, αλλά και αρκετά πανελλήνια ρεκόρ ήταν ο πολύ καλός απολογισμός στην πρωτεύουσα της Γερμανίας.

Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης συμμετείχε στα 50μ, ελεύθερο και πεταλούδα και στα 100μ. ελεύθερο της κατηγορίας S8, με τον καταγόμενο από τις Φέρες Παραολυμπιονίκη να συμμετείχε και στους τρεις τελικούς.

Αποκορύφωμα των πολύ καλών εμφανίσεων του ήταν στα 100μ. ελεύθερο, όπου με χρόνο 1:00.34, σημείωσε την καλύτερη φετινή του επίδοση, έπιασε το όριο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, στο Παρίσι όντας ο γρηγορότερος της κατηγορίας S8!

Στο 50άρι ελεύθερο με χρόνο 27.69, πέτυχε τη 2η καλύτερη επίδοση της χρονιάς, στον κόσμο στην κατηγορία του και πήρε μέρος στο «μικρό» τελικό του αγωνίσματος, όπου και βελτίωσε κι άλλο τη φετινή του επίδοση, καθώς τερμάτισε σε 27.65.

Στο 50άρι πεταλούδα αν και ακυρώθηκε καθώς κολύμπησε ελεύθερο, έστω και άτυπα με χρόνο 27.41, πέτυχε τον καλύτερο χρόνο της χρονιάς.

Επόμενος στόχος για τον αθλητή του Τάσου Καλλιτσάρη είναι το Πανελλήνιο Pρωτάθλημα που θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες, με τελικό στόχο για φέτος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στο Μάντσεστερ τον ερχόμενο Ιούλιο.

Πανελλήνιο ρεκόρ σημείωσε ο επίσης Αλεξανδρουπολίτης Στυλιανός-Αλέξανδρος Λεργιος στα 200μ. ελεύθερο S5, με 2:57.38, βελτιώνοντας το παλιό δικό του 2:58.64, που είχε πετύχει στην Πορτογαλία, στις 17/6/2022.