Μπαράζ Πρωτάθλητών ΕΠΣ: Πρώτο βήμα ανόδου για τον Άρη Πετεινού μετά το καθαρό 2-0 επί του Ηρακλή Αμμουδιάς

Με τον πιο ιδανικό τρόπο ξεκίνησε το μινι πρωτάθλημα των έξι αγωνιστικών ο Αρης Πετεινού, καθώς με άκρως επαγγελματικό τρόπο επιβλήθηκε με 2-0 του Ηρακλή Αμμουδιάς στην πρεμιέρα των αγώνων μπαράζ για την άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Εχοντας την εμπειρία της περσινής σεζόν, οι πρωταθλητές της ΕΠΣ Ξάνθης κράτησαν και την παράδοση (καθώς ειχαν κερδίσει και έναν χρόνο πριν) χάρη στα τέρματα των Χριστοφορίδη και Κουτσομιχάλη, από ένα σε κάθε ημίχρονο και μάλιστα προς τα τέλη τους. Το σκορ άνοιξε στο 39′ με πλασε του Χριστοφορίδη από κοντά ενώ το τελικο αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων και ενω οι φιλοξενούμενοι είχαν βγει μπροστά, σε κόντρα αντεπίθεση.

Η νίκη του Πετεινού είναι δίκαιη και θα μπορούσε να είναι με μεγαλύτερο σκορ. Πριν μπει το πρώτο γκολ, χάθηκαν ευκαιρίες με Δασκαλάκη, Τουραντζίδη και τον Δασκαλάκη, που πέντε λεπτά πριν το τέρμα του Χριστοφορίδη με προβολή από κοντινή θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ. Στο διάστημα αυτό οι Σερραίου είχαν μόνο μια καλή ευκαρία από στημένο στο 24′ όταν ο Ζυγκερίδης εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα άλλαξε πορεία αλλά ο Αθανασίου δεν αιφνιδιάστηκε και την πέταξε σε κόρνερ.

Παρόμοια ηταν η εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Αρη Πετεινού να επιχειρεί από το πρώτο δεκάλεπτο να κλειδώσει τη νίκη με Μελισσόπουλο και Χριστοφορίδη, ενώ χάθηκαν ευκαιρίες και στο τελευταίο 20λεπτο με σουτ του Τουρατζιδη λίγο πάνω από τα δοκάρια και κεφαλιά του Κουτσομιχάλη στα χέρια του γκολκιπερ. Η μοναδική ευκαιρία σε όλο το δεύτερο ημίχρονο για τον Ηρακλή Αμμουδιάς να ισοφαρίσει ήρθε με την συμπλήρωση μιας ωρας αγωνα, όταν πλασέ του Λαδόπουλου έφυγε λίγο άουτ.

Διαιτητής της αναμέτρησης, την οποία αξίζει να σημειωθεί ότι παρακολούθησε από κοντά και ο πρώην αρχηγός της Εθνικής και καταγόμενος από τον Πετεινό Βασίλης Τοροσίδης, ήταν ο Ασβεστόπουλος με βοηθούς τους Μαυρίδη και Κονισπολιάτη της ΕΠΣ Κιλκίς. Στην επόμενη αγωνιστική την ερχόμενη Τετάρτη οι πρωταθλητες Ξάνθης ταξιδεύουν στην Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσουν την πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Μακεδονίας Νίκη Ευκαρπίας, ενώ ο Ηρακλής Αμμουδιάς φιλοξενεί στις Σέρρες την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (φωτο από την Ξάνθη Sport).

ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ (Νεοφυτίδης): Αθανασίου, Ασλανίδης, Δασκαλάκης, Χριστοφορίδης, Σαρηγιαννίδης, Πουτακίδης, Παυλίδης, Εφέντη, Τυριάκης (88′ Μετεντζίδης), Μελισσόπουλος (82′ Μαλαδένης), Τουρατζίδης (73′ Κουτσομιχάλης).
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΜΜΟΥΔΙΑΣ (Χρυσοστομίδης): Κουτογλίδης, Γκαλιος Ηλ., Φιλιππίδης, Γκάλιος Ν. (84′ Αλμπανάκης) Παπαδόπουλος Στ., Τσιχουρίδης, Λιάρας, Παπαδόπουλος Γ. (69′ Σερβές), Λαδόπουλος, Κωνσταντινίδης (51′ Ζιάκας), Ζυγκερίδης (84′ Χιντζος).