Α2 Ανδρών: Περίπατος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης επί της ΧΑΝΘ στον πρώτο τελικό και μια νίκη από την άνοδο!!!

Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης τον πρώτο τελικό των πλέι οφ του Βορείου Ομίλου της Α2 Ανδρών με την ΧΑΝΘ, που διεξήχθη στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος».

Οι παίκτες του Γιώργου Ανδραβίζου επικράτησαν εύκολα με 3-0 σετ (25-20, 25-12, 25-20) και έκαναν το 1-0. Πλέον η σειρά μεταφέρεται στην Θεσσαλονίκη την Τετάρτη και αν χρειαστεί τρίτο παιχνίδι, θα διεξαχθεί μετά τις εκλογές και πάλι στην Αλεξανδρούπολη, καθώς η ομάδα που θα κάνει δύο νίκες θα ανέλθει στην Pre League.

Με έναν εκστασιασμένο Δημητριάδη, έναν συγκλονιστικό Καβαρατζή, έναν αλάνθαστο Καψαλιάρη και έναν Κυριακίδη, που παρά τον τραυματισμό του στο χέρι, έκανε άνω κάτω την αντίπαλη άμυνα, ο Εθνικός έκανε το μεγαλη βήμα και πλέον στρέφει την προσοχή του στο παιχνίδι της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη.

Το πρώτο σετ αν και ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο, στη συνέχεια ο Εθνικός πήρε ρόλο καθοδηγητή. Δημητριάδης (είχε δύο άσσους) και Ανδρεάδης δεν άφησαν περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους, πυροβολώντας επιθετικά την αντίπαλη άμυνα, ενώ ο Καβαρατζής από τη γραμμή του σερβίς, δυσκόλεψε την υποδοχή της ΧΑΝΘ. Ο Μπουφίδης, έκανε ένα από τα καλύτερα του φετινά παιχνίδια, με τις επιθέσεις του σε πρώτο χρόνο, να φέρνουν σημαντικούς πόντους στον Εθνικό. Ο ίδιος παίκτης, όταν η ΧΑΝΘ πίεσε και ισοφάρισε σε 19-19, ανέλαβε δράση από τη γραμμή του σερβίς και έφερε ξανά απόσταση ασφαλείας 24-19. Η τελευταία λέξη ανήκε στον Καβαρατζή, που με δικό του πόντο έγινε το 25-19.

Με σωστή άμυνα και μπλοκ άουτ, η ΧΑΝΘ ξεκίνησε δυνατά στο δεύτερο σετ (4-4), ωστόσο υπολόγισαν χωρίς τον Δημητριάδη, Σε ένα ρεσιτάλ εύστοχων σερβίς (έντεκα στο σύνολο), ο αρχηγός του Εθνικού μετέτρεψε το 6-5 σε 17-5, σερι 11-0 δηλαδη, με τον Κυριακίδη (είχε έναν άσσο) να πυροβολεί σε πρώτο χρόνο, τον Καψαλιάρη να στρώνει άψογα τις πάσες στους συμπαίκτες του και τον Καβαρατζή να συνεχίζει να φέρνει τον έναν πόντο πίσω από τον άλλον, για τον Εθνικό. Το τελικό 25-12, έδωσε άνετα το δεύτερο σετ στον Εθνικό, με την κερκίδα να παίρνει φωτιά.

Στο τρίτο σετ δεν υπήρχε διάθεση για λάθη και απροσεξίες, με τη ΧΑΝΘ να ξεκινάει και πάλι προσπαθώντας και να μην αφήσει τον Εθνικό να πάρει μεγάλη διαφορά στο σκορ (7-6). Ωστόσο τα μπλοκ των Ανδρεάδη και Μπουφίδη, σταμάτησαν τις επιθετικές προσπάθειες των Θεσσαλονικιών, ενώ ο Κωνσταντινίδης ήταν αλάνθαστος στην υποδοχή. Το 13-9, έφερε ξανά την ηρεμία στον Εθνικό, με τη ΧΑΝΘ να κάνει αβίαστα λάθη – κυρίως στην άμυνα –  και να βλέπει τη διαφορά να αυξάνεται στο 18-12. Μπουφίδης και Κυριακίδης συνέχισαν να πιέζουν σε πρώτο χρόνο (τρείς και δύο επιθέσεις αντίστοιχα σε πρώτο χρόνο), ενώ και ο Δημητριάδης έδωσε επιπλέον επιθετικές ανάσες. Το τελικό 25-20, βρήκε τον Εθνικό να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη, που του δίνει ψυχολογικό αβαντάζ την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος του Γιώργου Ανδραβίζου και των παικτών του, είναι η δεύτερη νίκη που θα χαρίσει στην ομάδα την άνοδο, χωρίς να χρειαστεί τρίτος αγώνας στην Αλεξανδρούπολη μετα τις εκλογές.

Τα σετ: 3-0 (25-20, 25-12, 25-20)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Δημητριάδης, Μπουφίδης, Καψαλιάρης, Ανδρεάδης, Κυριακίδης, Καβαρατζής, Κωνσταντινίδης (λίμπερο) / Καραπιπέρης, Στοϊλούδης, Κεσκίνης.