Πανελλήνιο Νέων: Φαβορί ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης μαζί με Ολυμπιακό και ΑΕΚ στο ομαδικό στη διοργάνωση στο Δερβένι

Στο Δερβένι Κορινθίας στρέφεται η προσοχή των φίλων της επιτραπέζιας αντισφαίρισης το προσεχές τριήμερο. Στην όμορφη παραθαλάσσια τοποθεσία, η οποία από την Παρασκευή 12/05 μέχρι την Κυριακή 14/05 θα φιλοξενήσει πρώτη φορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων ανδρών-Νέων γυναικών.

Περισσότεροι από 100 αθλητές και αθλήτριες μέχρι 21 ετών θ’ αγωνιστούν στο κλειστό γυμναστήριο Δερβενίου και θα χαρίσουν συναρπαστικές στιγμές κυνηγώντας αξιόλογες εμφανίσεις και μετάλλια σε 2 ομαδικά και 5 ατομικά αγωνίσματα.

Το πρωτάθλημα διοργανώνει η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με τον πολύ δραστήριο στο άθλημα Α.Ο Ξυλοκάστρου και την υποστήριξη του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Οι συμμετοχές στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα προέρχονται από 34 σωματεία της χώρας. Στο απλό Νέων ανδρών έφτασαν τις 53 και στο απλό Νέων γυναικών τις 34. Στο διπλό Νέων ανδρών οι τελικές δηλώσεις είναι 24, στο διπλό Νέων γυναικών 15 και στο διπλό μεικτό Νέων ανδρών-Νέων γυναικών 32.

Στο ομαδικό, που ανοίγει το πρόγραμμα το πρωί της Παρασκευής βρίσκονται στα γκρουπ 12 ομάδες ανδρών και 9 γυναικών. Η κλήρωση του ομαδικού έχει γίνει από την προηγούμενη βδομάδα. Έχουν σχηματιστεί 4 γκρουπ ανδρών και 3 γυναικών. Οι αντίστοιχοι επικεφαλής, ως πρώτα φαβορί, είναι κατά σειρά ο Ίφιτος Πατρών, η ΑΕΚ, η Αθηνά Μαγκουφάνας και ο ΔΑΟ Ταύρου από τη μια πλευρά και ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης από την άλλη.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα αρχίζει την Παρασκευή στις 09:00 με τους ομίλους του ομαδικού. Το Σάββατο 13/05 η έναρξη γίνεται με τους ημιτελικούς του ομαδικού, επίσης στις 09:00 και οι τελικοί υπολογίζονται για τις 11:30 το πρωί. Σημειωτέον ότι τις δύο πρώτες ημέρες τα ωράρια πηγαίνουν μέχρι και τις 9:00 το βράδυ. Την Κυριακή 14/05 η αρχή γίνεται στις 09:00 με νοκ άουτ παιχνίδια του διπλού. Οι τελικοί έχουν οριστεί για τις 14:30 του διπλού μεικτού, για τις 15:00 των διπλών σε Νέους άνδρες και Νέες γυναίκες και για τις 16:00 του απλού στις δύο κατηγορίες.