Το ποδόσφαιρο της Ξάνθης ανασταίνεται! «Σώθηκε» το Άβατο, έρχεται ο ΑΟΞ και για 64η (!) συνεχείς σεζόν ο Νομός θα έχει ομάδα στις Εθνικές κατηγορίες

Στην κατάμεστη Φελώνη δείγμα πόσο του λείπει το ποδόσφαιρο, ο φίλαθλος κόσμος της Ξάνθης μίλησε και «έσπρωξε» τον Άρη Αβατου σε μια σπουδαία νίκη, την ιστορικότερη ίσως ακόμη περισσότερο και από αυτήν εναντίον του Πλατανιά που τον έφερε στους ομίλους του κυπελλου πριν μια πενταετία περίπου.

Το σημαντικό είναι πως για μια ακόμη σεζόν από το 1960 ο Νομός Ξάνθης θα έχει ομάδα στις Εθνικές κατηγορίες, ενώ πλέον με τις νέες εξελίξεις στον ΑΟΞ αναμένεται σε μια διετία η μεγάλη ομάδα της Ξάνθης με την στήριξη του κόσμου του να επιστρέψει γρήγορα στις εθνικές κατηγορίες, ιδίως εαν μπορέσει να κατέβει στην Α’ Ξανθης την νέα σεζόν.

Όσο για το Άβατο με αρκετά νέα παιδιά από την Ξάνθη, την ακαδημία του ΑΟΞ αλλά και ταλαντούχους φοιτητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου καταφερε με μαέστρο τον δάσκαλο κόουτς Κώστα Μπεδρελή να ανανεώσει για την 7η σεζόν την παρουσία της όταν πρωτοεμφανιστηκε για πρώτη φορά την σεζόν 2017-18.

Ακόμα και η ίδια η οικογένεια Κοτόπουλου δεν θα περίμενε όταν αναλάμβανε την ομάδα στις αρχές τις περασμένης δεκαετίας το 2010 ότι η αγαπημένη ομάδα του χωριού τους το Αβάτο θα έφτανε να αντιπροσωπεύει έναν ολόκληρο Νομό, έχοντας τόσες επιτυχίες με πρωταθλήματα και κύπελλα (φώτο αρχείου από παλιές επιτυχίες της ομάδας).