Super League: Από έναν βαθμό οι «ουραγοί» Λεβαδειακός και Ιωνικός, έδωσε ασίστ ο Ξενιτίδης στην ήττα του Παναιτωλικού – Όλα τα αποτελέσματα

Στο «ντέρμπι» των ουραγών της Super League Λεβαδειακός και Ιωνικός ήρθαν ισόπαλοι για την 4η αγωνιστική των play out και παραμένουν αμφότεροι στη ζώνη του υποβιβασμού. Έναν βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη η Λαμία που νίκησε τον Ατρόμητο, σημαντική νίκη και για ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον Παναιτωλικό του Ξενιτίδη, ενώ ΟΦΗ και Αστέρας Τρίπολης μοιράστηκαν από έναν βαθμό.

Λεβαδειακός – Ιωνικός:

Ισόπαλοι με 2-2 ήρθαν Λεβαδειακός και Ιωνικός στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου άνοιξε το σκορ στο 26′ με τον Φαντιγκά αλλά ο Λεβαδειακός κατάφερε να γυρίσει το ματς με δυο γκολ στο 2ο μέρος πρώτα με τον Γιερεμέγιεφ στο 50′ και στη συνέχεια με τον άλλοτε παίκτη της Ξάνθης και του Πανθρακικού Αλφρέδο Μεχία που σκόραρε στο 56′ για το 2-1. Ο Τσιγκρίνσκι σκόραρε στο 85′ κάνοντας το 2-2 που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης:

Στην Κρήτη ο ΟΦΗ προηγήθηκε του Αστέρα με γκολ του Μοσκέρα στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης αλλά πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίχρονο ο Μπαρτόλο έπειτα από ασίστ του Ιγκλέσιας ισοφάρισε σε 1-1. Στο δεύτερο ημίχρονο οι δυνατές μονομαχίες επικράτησαν και καμία ομάδα δεν μπόρεσε να σκοράρει για να πάρει τη νίκη. Προβληματισμός στις τάξεις του Αστέρα καθώς ο πρώην μέσος του Πανθρακικού, Χούαν Μουνάφο, τραυματίστηκε και βγήκε αλλαγή στις καθυστερήσεις του αγώνα.

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός:

Στα Γιάννενα ο ΠΑΣ «καίγονταν» για βαθμούς και τελικά τους πήρε αφού κέρδισε με 3-2 τον Παναιτωλικό. Στο 14′ ο Παμλίδης άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχος αλλά 10 λεπτά μετά ο Ανόρ ισοφάρισε για τους «Αγρινιώτες» έπειτα από ασίστ του Ξανθιώτη, Γιώργου Ξενιτίδη. Στο δεύτερο μέρος ο Καρέλης έβαλε μπροστά τον Παναιτωλικό με γκολ στο 56′ αλλά ο Παμλίδης σκόραρε ξανά στο 62′ και ισοφάρισε για τους «Ηπειρώτες». Ανατροπή στην ανατροπή και 3-2 με πέναλτι του Εραμούσπε στο 78ο λεπτό και έτσι ο ΠΑΣ πήρε μια πολύτιμη νίκη ενόψει της συνέχειας.

Σε δηλώσεις του ο Ξενιτίδης μετά το τέλος σχολίασε πως η ομάδα του δεν αξίζει να κινδυνεύει λέγοντας:

«Ήταν πολύ σημαντικό που γυρίσαμε το ματς και από εκεί και πέρα ήταν λάθη όλων των παικτών που ηττήθηκαμε. Για εμένα όταν δείχνεις πώς έχεις τα ψυχικά αποθέματα για να γυρίσεις ένα παιχνίδι και μετά το χάνεις είναι καθαρά δικό σου φταίξιμο. Είμαστε όλοι απογοητευμένοι και απλά κοιτάμε τα επόμενα παιχνίδια.

Δεν ξέρω γιατί δεν έχουμε πάρει ούτε ένα βαθμό στα play-outs. Μιλήσαμε για αυτό, να μην χαλαρώσουμε. Δεν ξέρω τι φταίει. Είμαστε πραγματικά απογοητευμένοι. Ο μόνος στόχος είναι να κερδίσουμε τα επόμενα τρία παιχνίδια. Να κοιτάξουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Δεν μας παίρνει άλλο. Δεν αξίζουμε να κινδυνέψουμε με βάση την πορεία που κάναμε αυτή τη σεζόν με τα καλά και τα κακά μας.

Είναι καθαρά στο χέρι μας. Θα έχουμε τον κόσμο δίπλα μας και στο επόμενο ματς, απλά κερδίζεις το παιχνίδι και αυτό ήταν. Ωφείλουμε να το κερδίσουμε για εμάς και τον κόσμο μας».

Λαμία – Ατρόμητος:

Σπουδαία νίκη πήρε η Λαμία κόντρα στον πρωτοπόρο Ατρόμητο. Οι παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου έδειξαν ότι το θέλουν και νίκησαν με 1-0 τον βαθμολογικά «αδιάφορο» Ατρόμητο με 1-0 χάρη στο γκολ του Βέργου στο 54ο λεπτό. Με τη νίκη αυτή η Λαμία έφτασε τους 26 βαθμούς, μόλις έναν βαθμό πάνω από τον Ιωνικό που βρίσκεται στους 25 και θα δώσει ως το τέλος μάχη για την παραμονή.