Αναβάθμιση σε «Grand Slam» για το φετινό τουρνουά Beach Volley της Ξάνθης

Μετά τη περσινή μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης του τουρνουά Beach Volley στη κεντρική πλατεία της Ξάνθης, η ΕΟΠΕ αναβαθμίζει τη φετινή διοργάνωση σε Grand Slam.

Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε τον Δήμο Ξάνθης, η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης μετά την επίσκεψη των συνεργατών της στη πόλη της Ξάνθης, αποφάσισε όχι απλά να ανανεώσει τη διοργάνωση του τουρνουά Beach Volley στη πόλη της Θράκης, αλλά και να την αναβαθμίσει σε Grand Slam.

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει, ότι πλέον η διοργάνωση αναβαθμίζεται στην ανώτερη κατηγορία διοργανώσεων για το άθλημα, με αποτέλεσμα να λαμβάνει ακόμα μεγαλύτερη προβολή και να μπορεί να προσελκύσει και ομάδες του εξωτερικού.

Παράλληλα, η ομοσπονδία ενημέρωσε ότι λόγω των επερχόμενων Εθνικών Εκλογών, προχωρά σε αναπροσαρμογή του προγράμματος των φετινών διοργανώσεων κι έτσι το τουρνουά της Ξάνθης, θα διεξαχθεί στη κεντρική πλατεία της πόλης από τις 6 έως τις 9 Ιουλίου 2023.

Την ανακοίνωση για την αναβάθμιση και την αλλαγή των ημερομηνιών του τουρνουά έκανε ο Αντιδήμαρχος, Μανώλης Φανουράκης, όπως βλέπετε και παρακάτω:

«Πέρσι, φιλοξενήσαμε την τρίτη φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος beach volleyball, καλύπτοντας τη δίψα των Ξανθιωτών -και όχι μόνο- για τη διοργάνωση επίσημων αθλητικών διοργανώσεων που οδηγούν στην πόλη μας τον ιδιαίτερο κόσμο του αθλητισμού και στρέφουν τα φώτα στην περιοχή μας.

Το τεστ ήταν επιτυχές!

Μια εξαιρετική διοργάνωση υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, αλλά και τη φροντίδα μιας έμπειρης δημοτικής αρχής που έθεσε τον μηχανισμό του Δήμου σε επαγρύπνηση και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την ευόδωση του εγχειρήματος.

Με απόφαση της ΕΟΠΕ, μετά από τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το XANTHI MASTERS 2022, η διοργάνωση φέτος αναβαθμίζεται σε GRAND SLAM, με τη συμμετοχή ομάδων από το εξωτερικό.

Πρόκειται για την ανώτερη κατηγορία διοργανώσεων για το άθλημα, πράγμα που σημαίνει ότι για τρεις μέρες οι διεθνείς προβολείς θα είναι στραμμένοι στην Ξάνθη μας!

Το σχεδιάσαμε, το προσπαθήσαμε και το πετύχαμε!

Το φιλοξενούμε με χαρά και ανυπομονησία στις 6 με 9 Ιουλίου, τελικά, λόγω των ανακατατάξεων όλων του προγράμματος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beach Volley 2023, λόγω της προκήρυξης των εθνικών εκλογών.

Μια νέα δυναμική περίοδος ξεκινάει για την Ξάνθη.

Για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου μας και των συμπολιτών μας!»