Συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου και τον Δήμαρχο Ορεστιάδας ο Μαργαρίτης Κίρκος

Δυο σημαντικές συναντήσεις, με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό και τον Δήμαρχο Ορεστιάδας και Πρόεδρο της ΠΕΔ ΑΜΘ Βασίλη Μαυρίδη, πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής Έβρου και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της «Ελληνικής Λύσης» Μαργαρίτης Κίρκος.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων και συζητήσεων του με τους θεσμικούς φορείς του νομού Έβρου, παράλληλα με τις καθημερινές περιοδείες και επαφές του με τους πολίτες, ο κ. Κίρκος επισκέφθηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνό στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως στο Διδυμότειχο. Άκουσε με θρησκευτική ευλάβεια όσα του ανέφερε για το ποιμαντικό αλλά και το κοινωνικό έργο της Μητροπόλεως, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και απαιτούν στήριξη εκ μέρους της Πολιτείας, αλλά και τις γενικότερες απόψεις του για την εθνικά ευαίσθητη περιοχή όλου του νομού και ιδιαίτερα του κεντρικού και βορείου Έβρου που καλύπτει η Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου.

Ο υποψήφιος βουλευτής Έβρου εξέφρασε στον Σεβασμιώτατο κ. Δαμασκηνό τις προσωπικές του ευχαριστίες, αλλά του μετέφερε και αυτές του Προέδρου της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκου Βελόπουλου, όχι μόνο για το εκκλησιαστικό, αλλά και για το τεράστιο κοινωνικό έργο της Μητρόπολης. Σε αυτές τις δύσκολες εποχές, και σε μια περιοχή που αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα με την γήρανση και της συρρίκνωση του πληθυσμού της δίπλα στα σύνορα με την Τουρκία, στηρίζει τους ηλικιωμένους, τους αδύναμους και όσους δοκιμάζονται από την οικονομική και όχι μόνο κρίση.

Επεσήμανε επίσης ότι ο ίδιος προσωπικά, ο Πρόεδρος κ. Βελόπουλος και το κόμμα τους, είναι στη διάθεση της Ιεράς Μητροπόλεως, για την ανάδειξη και επίλυση των αιτημάτων και προβλημάτων της, μεταφέροντας τα σε κεντρικό επίπεδο στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και πιέζοντας για να επιλυθούν.

Ο υποψήφιος βουλευτής Έβρου Μαργαρίτης Κίρκος, συναντήθηκε επίσης με τον Δήμαρχο Ορεστιάδος Βασίλη Μαυρίδη, τον οποίο επισκέφθηκε στο γραφείο του, σε μια από τις πολλές παρουσίες και περιοδείες του στην πόλη και την περιοχή του βορείου Έβρου. Με πολύ προσοχή άκουσε την ανάλυση του για τα προβλήματα του Δήμου Ορεστιάδος, τις καθυστερήσεις στην ικανοποίηση των αιτημάτων του, τον προγραμματισμό του ίδιου και της δημοτικής του αρχής, αλλά και τις απόψεις του για τα κορυφαία ζητήματα που απασχολούν την περιοχή.
Ο κ. Κίρκος επεσήμανε στον δήμαρχο Ορεστιάδας ότι ο ίδιος προσωπικά αλλά και η «Ελληνική Λύση» είναι στην διάθεση του για την ανάδειξη και την προώθηση κοινοβουλευτικά στην Βουλή ή με απευθείας παρεμβάσεις στις αρμόδιες Κρατικές και Κυβερνητικές υπηρεσίες, των προβλημάτων και αιτημάτων του Δήμου Ορεστιάδας. Τόνισε επίσης εμφατικά, ότι ο ίδιος με ιδιαίτερη ένταση, όπως και ο Πρόεδρος Κυριάκος Βελόπουλος και το κόμμα τους, ήταν, είναι και θα παραμείνουν κάθετα αντίθετοι στην δημιουργία τα νέας δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο.

Τέλος, του γνωστοποίησε και του ανέλυσε τις απόψεις της «Ελληνικής Λύσης» για τα ειδικά φορολογικά κίνητρα και τις άλλες κυβερνητικές, κρατικές αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν για την περιοχή του βορείου Έβρου. Με απώτερο στόχο να σταματήσει η οικονομική «αιμορραγία» προς Τουρκία και Βουλγαρία που πλήττει ιδιαίτερα τον δήμο Ορεστιάδας, αλλά και η δημογραφική κατάρρευση που επιβεβαιώνεται τραγικά και από τα επίσημα στοιχεία της απογραφής του 2021.