Γ’ Εθνική: Γλίτωσε τη γκέλα με Κουτσούμπα στις καθυστερήσεις ο Άρης Αβάτου επί του ουραγού και μαχητικού Μέγα Αλέξανδρου Ορφανίου

Μεγάλη νίκη με σκορ 1-0 πανηγύρισε ο Άρης Αβάτου στο γήπεδο της Φελώνης επί του ουραγού Μέγα Αλέξανδρου Ορφανίου, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο ματς μόλις στο 5ο λεπτό, με το σουτ του Μουξιού να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο γκολκίπερ Πάντος, κρατώντας το μηδέν.

Το παιχνίδι δεν είχε πολύ υψηλό τέμπο και ο αργός ρυθμός βόλευε την ομάδα του Ορφανίου. Στο 33ο λεπτό ήταν ουσιαστικά η δεύτερη σημαντική στιγμή των Ξανθιωτών στην αναμέτρηση, αλλά και πάλι ο Πάντος είχε απάντηση στο σουτ του Αναγνωστόπουλου από πλεονεκτική θέση, με το 0-0 να μένει μέχρι την ανάπαυλα.

Πρώτη καλή στιγμή στο β’ μέρος και πάλι για την ομάδα του Κώστα Μπερδελή, αλλά το σουτ του Παπαχρήστου πέρασε άουτ.

Το Ορφάνι είχε την τύχε να έχει σε μεγάλη μέρα τον γκολκίπερ Πάντο, που κράτησε το μηδέν και στο 67ο λεπτό και το δυνατό σουτ του Αναγνωστόπουλου έξω από την μεγάλη περιοχή.

Τα λεπτά περνούσαν και ο Άρης Αβάτου έψαχνε απεγνωσμένα το γκολ της νίκης.

Στο 84ο λεπτό ο Κοντογιαννίδης πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς, αφού ύστερα από σέντρα ακριβείας του Θεοδωρόπουλου από δεξιά έπιασε το ανάποδο ψαλίδι στην κίνηση, σε μια φάση βγαλμένη από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, ωστόσο η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πάντου.

Η λύτρωση για το Άβατο ήρθε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Παπαχρήστου να σεντράρει από δεξιά και τον προωθημένο Κουτσούμπα να πιάνει την κεφαλιά ανάμεσα από δύο αμυντικούς, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης με τον Χασάνογλου να δέχεται την κόκκινη κάρτα μετά τη λήξη της αναμέτρησης, χάνοντας το επόμενο παιχνίδι κόντρα στον Πανθρακικό στο γήπεδο της Φελώνης της ερχόμενη Κυριακή.

Ο Άρης Αβάτου με το τρίποντο βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού έχοντας 26 βαθμούς σε ισοβαθμία με τον Πανδραμαϊκό, ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου παρά την μεγάλη προσπάθεια για θετικό αποτέλεσμα, έμεινε στην τελευταία θέση με 2 βαθμούς.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Μπεδρελής): Καρά Ισμαήλ, Χασάνογλου, Λεωντσάκος, Κουτσούμπας, Βασιλάκης (61′ Παπαχρήστου), Αναστασιάδης, Μουξιός (82′ Θεοδωρόπουλος), Τσάπαρης, Ψεμματάς, Αναγνωστόπουλος, Κοντογιαννίδης.

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΡΦΑΝΙΟΥ (Καραμπιμπέρης): Πάντος, Μπιλίκμπασι, Κόμνος, Αλεξόπουλος, Αφεντουλίδης, Ανδρεανίδης, Ντουσάι, Κέλο (76′ Παπαδόπουλος K.), Πότσι (65′ Tζάτζος), Καρακούτης, Γεωργιάδης.