Super League: Μόνη πρώτη πέρασε η ΑΕΚ – Μπήκε αλλαγή ο Μάνταλος στο Περιστέρι

Ένα μήνα μετά την καθορισμένη αναμέτρηση, Ατρόμητος και ΑΕΚ ήρθαν αντιμέτωποι στο Περιστέρι με τα δοκάρια αυτή τη φορά να είναι σωστά τοποθετημένα. Η «Ένωση» αν και ανησύχησε στο τέλος, νίκησε τον Ατρόμητο με 0-1, πέρασε πρώτη στην βαθμολογία και ετοιμάζεται για το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Δείχνοντας από την αρχή πως είναι η ομάδα που «ενδιαφέρεται» περισσότερο για το παιχνίδι καθώς ο Ατρόμητος είναι βαθμολογικά αδιάφορος, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα μπήκε δυνατά δημιούργησε ευκαιρίες και προηγήθηκε στο 32ο λεπτό με τον Τσούμπερ να σκοράρει. Παρά τις προσπάθειες και με τον πρώτο σκόρερ της Λιβάι Γκαρσία εκτός η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πετύχει άλλο γκολ και οι επιθέσεις του Ατρομήτου γίνονταν όλο και πιο απειλητικές.

Στο 75′ ο προπονητής της ΑΕΚ «φρέσκαρε» το κέντρο βάζοντας τον Μάνταλο, τον Φερνάντες και τον Πινέδα με σκοπό να διατηρήσει τον έλεγχο του αγώνα κάτι που κατάφερε. Ο Ατρόμητος απείλησε με Τζαβίδα και Κλωναρίδη όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Αθανασιάδη και έτσι η ΑΕΚ πήρε 3 πολύτιμους βαθμούς στην μάχη που δίνει για να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα.

Με τη νίκη αυτή η «Ένωση» είναι 1η στην βαθμολογία με 59 βαθμούς και βρίσκεται στο +1 από τον 2ο Παναθηναϊκό. Την επόμενη αγωνιστική, στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια και θέλει τη νίκη ώστε να πάει ως πρώτη στα play off.

Από την άλλη ο Ατρόμητος παρέμεινε στους 29 βαθμούς και βρίσκεται στην 7η θέση χωρίς να μπορεί να αλλάξει κάτι την τελευταία αγωνιστική καθώς ο Άρης που βρίσκεται στην 6η θέση (τελευταία των play off) έχει 37 βαθμούς. Την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει εντός έδρας τον Παναθηναϊκό.

Δείτε τα highlights του αγώνα εδώ: youtu.be