«Το τραίνο των φοιτητικών μας χρόνων»: Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού θυμάται τα βραδινά δρομολόγια από και προς Κομοτηνή

Με κειμενο που ανέβασε στα social media, ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης αναφέρθηκε στο «τραινο των φοιτητικών μας χρόνων», με την αφορμή της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Αναλυτικά το κείμενό του:

ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΧΡΟΝΩΝ

Το βραδινό δρομολόγιο του ΟΣΕ, Θεσσαλονίκη-Αθήνα ήταν το τραίνο των φοιτητικών μας χρόνων, για εμάς που σπουδάζαμε στην Κομοτηνή και άλλων που σπούδαζαν Θεσσαλονίκη. Ήταν το τραίνο της ταλαιπωρίας αλλά και του άγαρμπου χαβαλέ της νιότης μας. Στριμωξίδια, καπνός, τραγούδια, εξομολογήσεις και ύπνο με το ένα μάτι. Μόνο τους φαντάρους τους έπαιρνε ο ύπνος του καλού καιρού, χωρίς το άγχος του καραβανά.

Πολλά τα ειδύλλια που άνθισαν πάνω στις ράγες αυτού του δρομολογίου. Αλλά και μπόλικη η στεναχώρια που κουβάλησαν από τους χωρισμούς μας. Με το κεφάλι να χαζεύει από το ανοιχτό παράθυρο, με το παράπονο και τον καπνό του τσιγάρου.

Κι ανάλογα τη συναισθηματική κατάσταση, άλλοτε θέλαμε να ταξιδεύει ατέλειωτα σαν τον υπερσιβηρικό, κι άλλοτε να μας τρώει η ανυπομονησία πότε επιτέλους θα φτάσει! Πότε θα δούμε επιτέλους τα φώτα των διυλιστηρίων.

Το βραδινό δρομολόγιο ήταν ένας ομφάλιος λώρος που μας συνέδεε με την οικογένεια αλλά ήταν και το δρομολόγιο προς την χειραφέτησή μας, όταν επιστρέφαμε Κομοτηνή ή Θεσσαλονίκη, μακριά από την παραδοσιακή εστία, ελεύθεροι να είμαστε αυτό που θέλαμε να γίνουμε και να ζήσουμε.

Η σημερινή τραγωδία ανέσυρε όλες αυτές τις μνήμες. Γιατί πάρα πολλοί νέοι και νέες, όπως συνέβαινε και με εμάς άλλοτε, ταξίδευαν σήμερα με αυτό το δρομολόγιο. Και δεν πρόκειται ποτέ να το νοσταλγήσουν. Κι είναι σαν να χάσαμε κι εμείς ένα κομμάτι της δικής μας ζωής, μαθαίνοντας τα κακά μαντάτα. Οι περισσότεροι από τους 40 νεκρούς, είναι φοιτητές, φοιτήτριες. Γονείς θρηνούν σήμερα… Κι εμείς μαζί τους…