Κλείνουν τα σχολεία στην Ξάνθη λόγω… Τριαντάφυλλου

Με απόφαση του δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη μαθητές κι εκπαιδευτικοί δεν θα πάνε καθόλου στα σχολεία τους αυτή την Παρασκευή λόγω των καρναβαλικών εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί στη γειτονική πόλη.

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα συνήθως οι μαθητές σχολάνε νωρίτερα προκειμένου να μπορέσουν να παρακολουθήσουν την κεντρική μαθητική συναυλία το μεσημέρι της Παρασκευής. Φέτος, με απόφαση του δημάρχου της πόλης τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν καθόλου παρά το γεγονός ότι η συναυλία του Τριαντάφυλλου, ο οποίος θα τραγουδήσει αντί του FY η συναυλία του οποίου ακυρώθηκε, ξεκινάει στις 14:00 το μεσημέρι.

Ο Μανώλης Τσέπελης μεταξύ άλλων τόνισε:

«Το γεγονός ότι οι ΘΛΕ είναι ένας ευρέως διαδεδομένος θεσμός με μαζική συμμετοχή όλων των πολιτών, βαθιά ριζωμένος στην συνείδηση της τοπικής κοινωνίας καθώς και το γεγονός ότι η ενεργός συμμετοχή των μαθητών στις γιορτές ως εμπειρική διδαχή στα κοινωνικά δρώμενα του τόπου είναι απαραίτητη και καθιερωμένη εθιμικά πρακτική, το γεγονός ότι την Παρασκευή τις πρωινές-μεσημεριανές ώρες έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις και δράσεις όπως συναυλίες κλπ που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον και την ευρεία συμμετοχή των μαθητών που θα οδηγήσει στην αποδόμηση της σχολικής λειτουργίας και τέλος την ανάγκη υποστήριξης της ιστορικής διαδρομής του θεσμού».

Έτσι όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου.