Είδαν Ερυθρό Αστέρα, Παρτιζάν και.. Μίλαν Ράσταβατς οι φοιτητές των ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής στην εκδρομή τους στην Σερβία

Την εκπαιδευτική της εκδρομή πραγματοποίησε στην Σερβία το τελευταίο έτος των ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής του ΔΠΘ με ειδικότητα στο Ποδοσφαιρο.

Η εκδρομή έγινε στο Νόβισαντ της Σεβιας από τις 15 ως 19 Φεβρουαρίου και οργανώθηκε από τους φοιτητές της ειδικότητας με συνοδό τον διδάσκοντα στο μάθημα του ποδοσφαίρου κ. Νίκο Μαντζουράνη. Σκοπός της εκπαιδευτικής εκδρομής ήταν οι φοιτητές/τριες της ειδικότητας ποδοσφαίρου του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής να γνωρίσουν την ποδοσφαιρική ιστορία ένδοξων ομάδων του Σέρβικου ποδοσφαίρου, να αποκτήσουν εμπειρίες από μεγάλες ομάδες και να καταγράψουν προπονητικές και αγωνιστικές μεθόδους που θα τους βοηθήσουν στη μελλοντική τους προπονητική σταδιοδρομία.

Το εκπαιδευτικό ταξίδι ξεκίνησε με παρακολούθηση προπόνησης της ιστορικής Βοιβοντίνα που προπονεί ο πρωην κόουτς της Ξάνθης και του Αστερα Τρίπολης Μίλαν Ράσταβατς και βρίσκεται στην 5η θέση της Σερβικής SuperLiga, καθώς και επίσκεψη στην έδρα της ομάδας στο Νόβισαντ (Karadjordje stadium).

Επίσης, το τετραήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι της ειδικότητας του ποδοσφαίρου περιλάμβανε επισκέψεις-ξεναγήσεις στα ιστορικά γήπεδα και μουσεία της Παρτιζάν Βελιγραδίου (Stadion Partizana) και Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου (Rajko Mitic stadium-Maracana).

Η εκπαιδευτική εκδρομή των φοιτητών/τριών της ειδικότητας ολοκληρώθηκε με παρακολούθηση του ντέρμπυ του Σέρβικου πρωταθλήματος μεταξύ του Ερυθρού Αστέρα (1ος) και της Τσουκαρίτσκι (4η) που πραγματοποιήθηκε στο Maracana παρουσία 25.000 φιλάθλων και συγκλονιστική ατμόσφαιρα από τους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα.