Αντώνης Ράνος: «Περιμένουμε όλοι τις εξελίξεις στον ΑΟΞ…πήγα στον Νέστο για τον κόουτς Κεχαγιά να σώσουμε την ομάδα… ήθελα να γυρίσω Ξάνθη στο σπίτι μου»

Σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή του Θεόφιλου Ψυχογού “Primo Secondo” του “City of Primo 106.1” μίλησε ο Ξανθιώτης σέντερ φορ του Νέστου Χρυσούπολης, Αντώνης Ράνος, ένα από τα πιο “ηχηρά” αποκτήματα του Γενάρη συνολικά στη Γ΄ Εθνική και δεδομένα το απόλυτο “μπαμ” για την ομάδα του.

Ο 29χρονος Ξανθιώτης στράικερ έπαιξε 5 χρόνια στη Σούπερ Λιγκ 1 με την Ξάνθη και σμίγει ξανά με τον Νίκο Κεχαγιά, ενώ ακόμα θήτευσε σε Σπάρτη (Σούπερ Λιγκ 2 το 2017-2018) και τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο, ενώ βλέπει την ομάδα του τον Νέστο να καλύπτουν επί των ημερών του, με μεγάλο “σπριντ” και αντεπίθεση, απόσταση σχεδόν 15 βαθμών ήδη σε περίπου ενάμιση μήνα

Από το “0/7” του 2022, ο Νέστος τρέχει αήττητο σερί 9 αγώνων με τον Κεχαγιά στο τιμόνι, με 19 πόντους στο… σακούλι σε αυτά τα 9 ματς, που τον φέρνει στις θέσεις σωτηρίας.

Ο Ράνος μίλησε για τα μυστικά της ανάκαμψης, τους λόγους που είπε το “ναι” στην ομάδα της Χρυσούπολης, την προσπάθεια σωτηρίας, αλλά και την ομάδα που τον ανέδειξε, την Ξάνθη.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του στο soccer practor:

Για την Ξάνθη, όπου αναδείχτηκε ποδοσφαιρικά, παίζοντας 5 χρόνια στην Α΄ Εθνική, τις αναμνήσεις του και τι κρατά: “Την περίοδο που ήμουν εγώ στην Ξάνθη και τα χρόνια που έπαιζα εγώ, τα πράγματα ήταν πολύ καλά. Έχω πολλές όμορφες αναμνήσεις, με έξοδο στην Ευρώπη, με σημαντικά παιχνίδια, με τελικό Κυπέλλου, με μεγάλα παιχνίδια νικηφόρα. Ακόμα και με παιχνίδι μπαράζ, με τον Ολυμπιακό Βόλου, που καταφέραμε και σωθήκαμε, με τον κ. Κεχαγιά προπονητή. Οπότε έχω πάρα πολλές αναμνήσεις, από παιδάκι, μεγάλωσα εκεί, από τις ακαδημίες. Μέχρι την πρώτη ομάδα, κατάφερα να παίξω στην Α΄ Εθνική αρκετούς αγώνες. Θυμάμαι περισσότερο το γκολ της παραμονής στο μπαράζ με τον Ολυμπιακό Βόλου μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης. Χάρη στο γκολ μου η Ξάνθη έμεινε στην κατηγορία. Οπότε το μόνο που κρατάω είναι θετικά πράγματα και ευχάριστες εικόνες. Δεν έχω να σκεφτώ κάτι αρνητικό. Ελπίζω η ομάδα να βρει το δρόμο της. Της αξίζουν σίγουρα μόνο τα μεγάλα σαλόνια και όχι αυτό που έχει γίνει. Ασχολούνται οι αρμόδιοι και αναμένουμε όλοι να δούμε τις εξελίξεις”.

Για τις πρώτες εντυπώσεις του στο Νέστο και τους λόγους που επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στη Χρυσούπολη: “Γίνεται μια καλή προσπάθεια από το Γενάρη, που πήγα εγώ και ήρθαν κάποια παιδιά. Με την κίνηση του προπονητή μας, κ. Κεχαγιά, γίνεται σοβαρή προσπάθεια και καλύψαμε πολύτιμο έδαφος. Η ομάδα απ΄ ότι ξέρω είχε αργήσει να προγραμματιστεί, ξεκίνησε αργά, υπήρχαν πολλά προβλήματα, δεν ήξερα πολλά πράγματα. Μπήκαν οι άνθρωποι μπροστά όμως και κάνουν μια σοβαρή προσπάθεια. Έτυχε και εγώ να γυρίσω στην Ελλάδα ξανά, στην Ξάνθη, στο σπίτι μου, στην πόλη μου. Οπότε, ξέροντας και τον κ. Νίκο πήγα και εγώ στην ομάδα, να βοηθήσω όσο μπορώ και εγώ. Και από ότι βλέπουμε μας βγαίνει και συνεχίζουμε, να δούμε και πού θα φτάσουμε. Πρώτος λόγος που ήρθα ήταν ο κόουτς. Πήραμε την απόφαση οικογενειακά να γυρίσουμε, μετά από χρόνια στην Κύπρο. Οπότε ήταν μια ευκαιρία, που βόλεψε και τις δυο πλευρές”.

Για το πώς βλέπει βάσει της εμπειρίας του το ρόστερ: “Από το Γενάρη και μετά που έγιναν προσθήκες και ήρθαν στην ομάδα κάποια παιδιά, πιστεύω οτι το ρόστερ είναι πολύ καλό για τη συγκεκριμένη κατηγορία. Όπως βλέπετε, είμαστε αήττητοι στα τελευταία παιχνίδια. Νομίζω οτι αν η ομάδα αυτή ξεκινούσε έτσι από την αρχή της σεζόν, τώρα θα μιλούσαμε για άλλα πράγματα. Προσπαθούμε τώρα να σώσουμε την κατάσταση και όλοι πιστεύουμε οτι θα τα καταφέρουμε. Βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι και νομίζω οτι θα πάνε όλα καλά στο τέλος”.

Για το αν αποτελεί κλειδί και καταλυτικό παράγοντα οτι καλύφθηκε γρήγορα η απόσταση από το “μείον 12”, σε περίπου ενάμιση μήνα: “Σίγουρα, ξεκινήσαμε να παίρνουμε βαθμούς πριν τελειώσει ο πρώτος γύρος. Έχουμε ένα δεύτερο γύρο γεμάτο, να καλύψουμε έδαφος και να πάρουμε όσο περισσότερους βαθμούς μπορούμε. Μόνος στόχος είναι αυτός, να κοιτάζουμε παιχνίδι με παιχνίδι, να παίρνουμε βαθμούς ή βαθμό και συνεχίζουμε. Η ομάδα αν και ξεκίνησε πολύ χαμηλά, με συνεχή νικηφόρα αποτελέσματα και ένα καλό δεύτερο γύρο μπορεί να φτάσει ακόμα ψηλότερα. Ενώ στην αρχή όλοι έλεγαν οτι ήταν καταδικασμένη”.

Για την ψυχολογία που γυρνά, την αυτοπεποίθηση που έρχεται από τις σερί επιτυχίες, αν είναι από τους βασικούς παράγοντες αντεπίθεσης και αντιστροφής του κλίματος, αλλά και το αήττητο σερί: “Προσωπικά νομίζω οτι στο ποδόσφαιρο το παν είναι η ψυχολογία. Όταν βλέπεις οτι έρχονται αποτελέσματα, βγαίνουν τα πράγματα που θες και έρχονται όλα βολικά, τότε ναι. Σίγουρα το κλειδί ήταν και οι παίκτες που ήρθαν και ο προπονητής. Γιατί τους παίκτες ο προπονητής τους έφερε. Οπότε ναι, όλα είναι μια αλυσίδα. Σε αυτή την κατηγορία ειδικά, όταν κρατάς το μηδέν πίσω είναι πολύ σημαντικό, γιατί μπροστά σίγουρα θα κάνεις κάτι, ειδικά με τους παίκτες που έχεις αυτή τη στιγμή, μη κρυβόμαστε. Οπότε ο κάθε βαθμός είναι σημαντικός. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για το στόχο, νομίζω το βλέπει και ο κόσμος σε κάθε παιχνίδι που έρχεται. Βλέπει μια μαχητική ομάδα, που προσπαθεί μέχρι το τελευταίο λεπτό. Και να είναι σίγουροι οτι θα κάνουμε ο,τι περνά από το χέρι μας, για να σώσουμε την ομάδα. Ο κόσμος είναι πολύ ζεστός, μας στηρίζει. Έρχεται σε κάθε παιχνίδι, ακόμα και στα εκτός και τους ευχαριστούμε πολύ”.

Για το πρόγραμμα που δείχνει δύσκολο, στο πρώτο μισό του β΄ γύρου και αν το έχουν μελετήσει, ή δε κάνουν υπολογισμούς και δε κοιτάζουν μακριά: “Αν σας πω οτι δε κοιτάμε μπροστά, θα σας πω ψέματα. Σίγουρα κοιτάμε τους επόμενους αγώνες, σίγουρα κοιτάμε το πρόγραμμά μας, αλλά προπάντων κοιτάμε τον πρώτο και αμέσως επόμενο αντίπαλο. Κάθε βδομάδα έτσι πορευόμαστε και συνεχίζουμε”.

Για τις προσωπικές φιλοδοξίες του: “Να είμαι ειλικρινής, δε σκέφτομαι μακροπρόθεσμα. Ο στόχος αυτή τη στιγμή είναι να βοηθήσω το Νέστο, τους συμπαίκτες μου, όσο μπορώ από την πλευρά μου. Και στο τέλος θα δούμε τι θα κάνουμε’.