Ήρθε ο Μητσοτάκης στην Ξάνθη αλλά έλαμψαν παντελώς δια της απουσίας τους από την υποδοχή του οι φανατικοί οπαδοί του ΑΟΞ

Ο Μητσοτάκης ήρθε την περασμένη Παρασκευή στην Ξάνθη, αποθεώθηκε από τον κόσμο κατά την βόλτα του στην πόλη και απήλθε χωρίς ούτε ένας από τους φωνασκούντες όλους τους προηγούμενους μήνες οπαδούς του ΑΟΞ να βρεθεί και να διαμαρτυρηθεί στον επικεφαλής της κυβέρνησης για την κατάντεια της ομάδας τους.

Γενικά, όλο το προηγούμενο διάστημα οι ελάχιστοι (δυστυχώς) οπαδοί του ΑΟΞ που μέσω κυρίως των social media προσπαθούσαν να διαμορφώσουν κλίμα, έριχναν τις ευθύνες για την κατάντεια της αγαπημένης τους ομάδος πρωτίστως στην κυβέρνηση. «Φταίει ο Αυγενάκης γιατί εκείνος έδωσε την εντολή στην ΕΕΑ και είχε διορίσει τα μέλη της που αποφάσισαν ουσιαστικά τον υποβιβασμό, φταίει ο Σταϊκούρας γιατί δεν παρενέβη στην Αρχή για το Ξέπλυμα ώστε να ξεμπλοκαριστούν οι μετοχές του Μπιλ Πάπας, φταίει συνολικά η ΝΔ γιατί ακολουθώντας το πρόσταγμα του πραγματικού πρωθυπουργού Μαρινάκη διέλυσαν την ιστορικότερη ομάδα της Θράκης».

Αυτά και άλλα παρεμφερή γράφονταν όλους τους προηγούμενους μήνες, ιδίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με διάφορα επίσης σχόλια ότι ο κόσμος του ΑΟΞ θα τιμωρήσει τη Νέα Δημοκρατία για αυτήν την κατάσταση και προσωπικά τον Μητσοτάκη που ανέχεται τον Αυγενάκη στο υφυπουργείο Αθλητισμού κλπ κλπ. Ε, λοιπόν, ο Μητσοτάκης ήρθε στην πόλη, έκανε βόλτα και υπήρξε πεδίον δοξης λαμπρόν για όποιον θεωρεί ότι φέρει ευθύνη για την κατάντεια του ΑΟΞ η κυβέρνηση να βγει και να διαμαρτυρηθεί. Ωστόσο ούτε οι XanthiFans ως οργανωμένοι οπαδοί (αν υπάρχουν ακόμα) ούτε έστω κάποιοι μεμονωμένοι που ενστερνίζονταν αυτά που γράφονταν, έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν ενώπιον του Πρωθυπουργού που βρέθηκε στην Ξάνθη.

Για την ακρίβεια, ο Μητσοτάκης όχι απλά δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα κατά την παρουσία του στην Ξάνθη αλλά αντίθετα αποθεώθηκε (κυριολεκτικά), με αρκετούς επώνυμους που δηλώνουν μάλιστα φίλοι του ΑΟΞ, να σπεύδουν μάλιστα να φωτογραφηθούν και να βγάλουν selfie μαζί του. Τι συμπέρασμα βγαίνει από όλα αυτά; Είτε ότι ο κόσμος βαρέθηκε να αναζητά τις ευθύνες στον Αυγενάκη και τον Μητσοτάκη αντιλαμβανόμενος ότι άλλοι είναι οι πραγματικοί υπαίτιοι για τον υποβιβασμό και εν τέλει την διάλυση της ομάδας είτε πολύ απλά ότι δεν υπάρχει… κόσμος, ότι εξαρχής δεν υπάρχει η δυναμική που θα μπορούσε να κάνει έστω μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα όσα δεινά τραβάει ο ΑΟΞ. Ίσως να ισχύουν και τα δύο μαζί.

Η ουσία σε κάθε περίπτωση είναι μία. Ο ΑΟΞ διαλύθηκε, ο ΑΟΞ «πέθανε» σύμφωνα με τα λεγόμενα κάποιων, φέτος δεν υπάρχει πουθενά αλλά τελικά… δεν έχει ανοίξει μύτη, δεν έχει γίνει ούτε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Αν το καταλάβουν όλοι αυτοί που έσπευδαν να βγάζουν πύρινους λόγους και να σχολιάζουν στο facebook, ίσως και να αντιληφθούν για ποιον λόγο ο Πανόπουλος πούλησε χωρίς να το καταλάβουν την ομάδα, δεν πήγε ποτέ στο CAS, δεν κράτησε παίκτες για το μπαράζ και δήλωνε μάλιστα προκαταβολικά ότι «εμείς ακόμα και αν μας ρίξουν δεν θα κατεβάσουμε κόσμο στον Νέστο να κλείσει τον δρόμο». Ισως και να καταλάβουν για ποιον λόγο επί μήνες ο Μπιλ Πάπας τους είχε φλομώσει όλους στο ψέμα και αυτοί τον χειροκροτούσαν. Ίσως και να καταλάβουν γιατί με μαθηματική ακρίβεια κινδυνεύει να χαθεί και η επόμενη χρονιά. Και η μεθεπόμενη.

Γιατί αν είναι να ξαναγεννηθεί ο ΑΟΞ, θα πρέπει πρώτα από όλα να εξασφαλίσει ότι θα έχει κόσμο. Εχει όμως; Η πρόσφατη άνοδος του Μητσοτάκη ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοθούν απαντήσεις…