Αποκαλύψεις Πιαλόγλου: «Πιθανόν να ήταν και επιθυμία του Πελέ να καβαλήσει τη μηχανή με τον Πανόπουλο»

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Αριστείδης Πιαλόγλου , μιλώντας για την ιστορική συνάντηση που είχε με τον βασιλιά του ποδοσφαίρου Πελέ το 2005 στη Ξάνθη, την βόλτα του με την μηχανή του Πανόπουλου και το… αναμνηστικό δώρο που έδωσαν στον Βραζιλιάνο θρύλο.

Αναλυτικά, όσα αποκάλυψε: «Ήταν πολύ μεγάλη μας τιμή το να έρθει ο Πελέ στη Ξάνθη. Δεν το φανταζόταν κανείς μας, ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα. Γενικότερα στη ζωή του αποτέλεσε το παράδειγμα να αναβαθμιστεί το ποδόσφαιρο στο σύνολό του. Σκεφτείτε πόσο απλός άνθρωπος ήτανε. Έχουνε περάσει και άλλοι πολλοί ποδοσφαιριστές, αλλά πιστεύω πως την απλότητα του Πελέ δεν την είχε κανένας. Για αυτό ήταν και παράδειγμα . Μου έκανε πολύ εντύπωση το ενδιαφέρον που έδειξε για τα νέα παιδιά και για τις ακαδημίες. Επίσης του έκαναν πολύ θετική εντύπωση και οι αθλητικές μας εγκαταστάσεις».

Παράλληλα, σχολίασε και το παρασκήνιο της ιστορικής φωτογραφίας με τον Πανόπουλο πάνω στη μηχανή: «Στις δύο μέρες που έμεινε ήταν πολύ ανοιχτός σε όλους και ειδικά προς τα νέα παιδία. Η στιγμή με τον Πανόπουλο ήταν εντελώς αυθόρμητη. Ο Πανόπουλος την είχε παρκαρισμένη την μηχανή έξω από το Σαλέ για πάνω από δύο χρόνια. Πιθανόν να ήταν και επιθυμία του Πελέ ,το γεγονός δηλαδή ότι του πρότεινε να καβαλήσουν την μηχανή».

Τέλος, αποκάλυψε και το δώρο που πήρε φεύγοντας ο Πελέ από την Ξάνθη: «Το δωράκι ήταν η αναμνηστική φανέλα της Ξάνθης με το νούμερο 10 . Φυσικά έχω και αυτόγραφό του, έχω και φωτογραφία μαζί του. Είχε έρθει με αφορμή τα εγκαίνια του αθλητικού κέντρου και ενός άλλου event. Μας είχε πει ότι είχε ακούσει πολλά λόγια από έναν Μαρσέλο και για αυτό ήθελε να έρθει».