Μουντιάλ 2022: Ανάλυση Ταπατζά για τον κορυφαίο όλων των εποχών και τι θα γίνει αν ο Μέσι αποφασίσει να παίξει στον… ΑΣ Ροδίτη

Με αφορμή την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και πρώην αντιδήμαρχος Κομοτηνής Μανώλης Ταπατζάς, που τυγχάνει παρατηρητής διαιτησίας στη Super League και παλιος διαιτητής Α’ Εθνικής, ανήρτησε ένα άρθρο για τον κορυφαιο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών.

Μέσι; Μαραντόνα; Πελέ; Κρόιφ; Ρονάλντο; Ροναλντίνιο; Ο Ταπατζάς απαντά με το δίλημμα Μπιθικώτσης ή Καζατζίδης ή… Ρεμος. Το κείμενο του εχει ως εξής:

Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.
Αυτή η «παραμύθα» για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή, όλων των εποχών έχει κουράσει για δυο λόγους. Ο ένας είναι ο προφανής. Ολοι στο ΠΑΡΩΝ τους συνήθως θεωρούν κορυφαίο αυτόν που συναρπάζει σε παρόντα χρόνο και συνήθως αυτοί είναι νέοι η πολύ νέοι, που δεν έχουν εποπτεία του ΟΛΟΥ. Απλό παράδειγμα, ενώ «όλοι» ξέρουν ότι στο Ελληνικό τραγούδι, η κύρια διαμάχη είναι Μπιθικώτσης ή Καζαντζίδης, αν γίνει ψηφοφορία, θα βγει πρώτος ο …Ρέμος, ή δε ξέρω ποιος άλλος «φερόμενος ως τραγουδιστής». Άρα για να κρίνεις, πρέπει, είτε έφηβος είσαι είτε 80άρης, να έχεις εποπτεία του ΟΛΟΥ. Το δεύτερο και κρισιμότερο είναι ότι κρίνουν, με βάση … ιστορίες του τύπου: πόσα μουντιάλ πήρε, πόσες χρυσές μπάλες πήρε, πόσους τίτλους πήρε και ξεχνάνε το σημαντικότερο. Το ποδόσφαιρο ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΜΑ. Τι θα γίνει πχ αν ο Μέσι (για να πω ένα φανταστικό παράδειγμα) αποφασίσει να παίξει στον ….Α.Σ Ροδίτη για δύο χρόνια;; θα πέσουν τα στατιστικά του;;; Δηλαδή αν σήμερα, οι ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΙ , χάνανε 2 πέναλτι και το έχανε η Αργεντινή, τι θα σήμαινε για το Μέσι;;; Κύριοι. ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ. Ούτε γενικότητες και βερμπαλισμοί (Είναι Θεός, Ο δεύτερος πίσω από τον Χ…..μακράν, είναι από άλλο πλανήτη) ούτε «δαχτυλίδια» όπως στο NBA. Ούτε τίτλοι, ούτε είναι καλό παιδί και σοβαρός ενώ ο άλλος είναι αλήτης. ΜΟΝΟ ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ… Είναι καμιά 25αρια: Σουτ (όλα τα είδη σουτ, όπως και σουτ από 30 ή 40 μέτρα), Γκολ, ασίστ, τρέξιμο με μπαλα, τρέξιμο χωρίς μπάλα, σταθερότητα απόδοσης, διάρκεια καριέρας, τρίπλα, Μακρινές μεταβιβάσεις, κεφάλι …και άλλα αρκετά… Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο κάτι τέτοιο, γιατί σε αρκετά από αυτά χρειάζονται έρευνα και στατιστικά που από την εποχή του Πελέ, είναι δύσκολο να βρεθούν, αλλά αυτά είναι. Εκτός αν κάποιος, ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, θέλει να κρίνει προσωπικότητα. Αλλά αυτό είναι άλλο καπέλο. ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ, ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΤΕΡΟΣ!!!!