Γ’ Εθνική: Τα Θρακιώτικα μάτια σε Κομοτηνή και Ξάνθη για τα γειτονικά ντέρμπι (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις συνεχίζεται με την 7η αγωνιστική ο 1ος ομιλος της Γ’ Εθνικής στην οποία έχουμε δυο ντερμπι της Θράκης σε Κομοτηνή και Ξάνθη, ένα της Θεσσαλονίκης σε Μηχανιώνα και αρκετά ενδιαφέροντα παιχνίδια σε Καβάλα, Δράμα και Σέρρες.

Στην Κομοτηνή ο Πανθρακικός (12 βαθμοι) που επέστρεψε στα τρίποντα μετά την μεγάλη νίκη με την Καβάλα φιλοξενεί τον φορμαρισμένο Αρη Αβάτου (9 βαθμούς) που μετρά τρεις σερί νίκες και θέλει να συνεχίσει το σερί ων θετικών αποτελεσμάτων. Ο Πανθρακικός μετρά 3/3 στο ΔΑΚ Κομοτηνής και θέλει το τρίποντο ώστε να πάει στην Δράμα κόντρα στην Δόξα στην πρώτη δυάδα. Είναι η πρώτη φορά που οι δυο ομάδες αναμετρώνται σε επίσημο αγωνα πέρα τα αρκετά φιλικά που έχουν δώσει τα τελευταία χρόνια.

Στην Ξάνθη ο ελλιπής Ορφέας Ξάνθης (7 βαθμοί) υποδέχεται την επίσης ελλιπή από πολλούς τραυματισμούς Αλεξανδρούπολη (1 πόντο) με στόχο να επανέρθει στα θετικά αποτελέσματα μετά από τέσσερις αγωνιστικές, όπως και οι Εβρίτες που με υπηρεσιακούς τους Καρατίδη και Μπίτσο ψάχνουν από την αρχή της σεζόν το πρώτο τους τρίποντο. Οι Ξανθιώτες στο πέμπτο τους ματς στο γήπεδο του ΑΟΞ θέλουν την πρώτη τους νίκη κόντρα στην Αλεξανδρούπολη αφού σε 4 συνολικά ματς έχουν μια ισοπαλία και τρεις ήττες 5-10. Πέρυσι στο μοναδικό ματς που οι δυο ομάδες έπαιξαν στην Ξάνθη λόγω κορωνοιού την τριετία που οι δυο ομάδες συναντήθηκαν στην Γ’ Εθνική οι Εβρίτες επικράτησαν μς 2-3.

Στην Καβάλα, η Αλεξανδρούπολη (1 βαθμό) χωρις τον Νίκο Ουσταμπασίδη στον πάγκο που αποχώρησε και με υπηρεσιακούς τους Καρατίδη και Μπίτσο και με σημαντικές απουσίες, θα αντιμετωπίσει στο Βερούλειο τον Βύρωνα (5 βαθμοί) με στοχο ένα θετικό αποτέλεσμα εαν δεν θέλει να αποχαιρετήσει πρόωρα την κατηγορία έχοντας μέγαλο πρόβλημα σε όλες τις γραμμές της. Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στην Γ’ Εθνική.

Στα υπόλοιπα 5 παιχνίδια, ξέκαθαρα φαβορί είναι ο Απόλλωνας Παραλιμνίου με τον Βύρων Καβάλας, η Δόξα Δράμας στο Ορφανι με τον ουραγό Μέγα Αλέξανδρος και ο Πανδραμαϊκός με τον ελλιπή Αγροτικό Αστέρα με τις δυο ομάδες να έχουν κόντρα από πέρυσι εντός και εκτός γηπέδου. Στο ντερμπι της Θεσααλονίκης όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά με φαβορί την πρωτοπόρο ομάδα της χαλάστρας με το Ποσειδώνας Μηχανιώνας να θέλει να τερματισει το απόλυτο 3/3 εκτός έδρας του Καμπανιακού, ενω ενδιαφερον είναι και ο αγώνας της Καβάλα που προερχεται΄από ήττα από τον Πανθρακικό με τον Θερμαϊκό Θέρμης στο Ανθή Καραγιάννη. Ρεπό έχει ο ουραγός Νέστος Χρυσούπολης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής (15:00, LIVE THRAKISPORTS)
Απόλλων Παραλιμνίου – Βύρων Καβάλας
Ορφέας Ξάνθης – Αλεξανδρούπολη FC
Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου – Δόξα Δράμας
Πανδραμαϊκός – Αγροτικός Αστέρας
Πανθρακικός – Άρης Αβάτου
Ποσειδώνας Μηχανιώνας – Καμπανιακός
Καβάλα – Θερμαϊκός Θέρμης