Η γυναικεία ομάδα του Ορέστη Ορεστιάδας έβαλε γκολ στην Έμφυλη Βία!

Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου η UNHCR Ελλάδας βρέθηκε στον Έβρο και σε συνεργασία με την γυναικεία ομάδα του Ορέστη Ορεστιάδας διοργάνωσαν αγώνα ποδοσφαίρου για την παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών “16 Ημέρες Ακτιβισμού”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Bάζοντας γκολ στην Έμφυλη Βία! Καμία μόνη.🧡

Σε συνεργασία με τον Μ.Γ.Σ. Ορέστης Ορεστιάδας συμμετείχαμε στον Έβρο στην παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών “16 Ημέρες Ακτιβισμού”. Αθλήτριες από τη γυναικεία ομάδα του αθλητικού συλλόγου μαζί με τον προπονητή τους επισκέφθηκαν το κέντρο υποδοχής στο Φυλάκιο και συναντήθηκαν με γυναίκες πρόσφυγες από τη Συρία, την Παλαιστίνη, την Ερυθραία και τη Σομαλία.

Οι γυναίκες μοιράστηκαν εμπειρίες από τις χώρες καταγωγής τους και συζήτησαν για τα στερεότυπα που κυριαρχούν σε αθλήματα που θεωρούνται ανδροκρατούμενα. Στη συνέχεια έπαιξαν όλες μαζί σε έναν συμβολικό αγώνα ποδοσφαίρου κατά της ‘Εμφυλης Βίας.

Οι δράσεις υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τη διοίκηση του Κέντρου Υποδοχής και την πολύτιμη συμβολή των ανθρώπων του Ορέστης Ορεστιάδας.