Ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος στο Web Radio της ΕΟΚ: «Πολύ σημαντικό ότι διαθέτουμε δικό μας κλειστό γυμναστήριο, προσπαθούμε να προωθήσουμε δικά μας παιδιά»

Ο τεχνικός διευθυντής της Ασπίδας Ξάνθης, Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

Για την Ασπίδα Ξάνθης: «Φέτος συμπληρώνουμε τα 100 χρόνια ζωής, με τα περισσότερα χρόνια να είναι στο ποδόσφαιρο κι απ’ το 1987 με μπάσκετ και αργότερα με το χάντμπολ. Είχαμε συμμετοχή στη Γ’ Εθνική πριν το 2000. Το 1999 ενώθηκαν οι ομάδες της Ξάνθης και έφτιαξαν τον Α.Σ. Ξάνθης, ο οποίος για 10 χρόνια είχε μια πολύ ισχυρή πορεία στην Β’ και μετέπειτα Α2 κατηγορία. Απ’ το 2004 και μετά γίναμε ξανά Ασπίδα και φτάσαμε 10 χρόνια συνεχόμενα να είμαστε με την ανδρική μας ομάδα στις εθνικές κατηγορίες και το γυναικείο μας τμήμα να βρίσκεται στην Α2, στην οποία παραμένει τα 15 απ’ τα 22 χρόνια του στην Α2 Γυναικών».

Για τον αριθμό των παιδιών που αθλούνται στο σύλλογο: «Το μεγάλο προτέρημα της πόλης μας είναι ότι έχει 4 κλειστά γυμναστήρια. Εμείς έχουμε δικό μας κλειστό γυμναστήριο, το οποίο χρησιμοποιούμε μόνο εμείς και μόνο για μπάσκετ, που σημαίνει ότι απ’ τις 3 το απόγευμα μέχρι τις 11-11.30 το βράδυ όλα μας τα τμήματα γυμνάζονται σε κλειστό γυμναστήριο. Αυτό μάς δίνει την ευχέρεια να έχουμε αρκετά παιδιά και συγκεκριμένα γύρω στα 230 αγόρια και γύρω στα 70 κορίτσια στις ακαδημίες, συν τα υπόλοιπα τμήματα, όπου μάς φτάνουν γύρω στους 350-370 αθλητές. Προσπαθούμε όσο είναι δυνατόν να προωθήσουμε δικά μας παιδιά».

Για το ότι δε δήλωσαν συμμετοχή στο τουρνουά U21: «Το τουρνουά U21 δίνει το δικαίωμα σε παιδιά να συνεχίσουν το μπάσκετ, αλλά σε ‘μας είναι απαγορευτικό. Εμείς ήμασταν η μοναδική πόλη που σε συνεννόηση με τον Λεύκιππο Ξάνθης αποφασίσαμε να κατεβάσουμε ομάδα U21 στο πρωτάθλημα, αλλά θα ήμασταν σε έναν όμιλο με 10 ομάδες μαζί με ‘μας, εκ των οποίων οι 8 θα ήταν απ’ τη Θεσσαλονίκη και η μία απ’ τις Σέρρες. Θα έπρεπε, δηλαδή, να κάνουμε αρκετά ταξίδια και θα παίζαμε την Τετάρτη. Εμείς έχουμε πάρα πολλά παιδιά που είναι μαθητές, αλλά και πολλούς φοιτητές που έχουν μαθήματα, οπότε αναγκαστήκαμε ν’ αποσύρουμε τη συμμετοχή μας, γιατί δεν ήταν εφικτό να πηγαίνουμε καθημερινή και να παίζουμε στη Θεσσαλονίκη. Εκτός αυτού, δεν είχαμε και τη δυνατότητα να κάνουν προπόνηση όλα αυτά τα παιδιά μαζί».