Αναβίωσε μετά από χρόνια η «λαμπαδηδρομία» της 28ης Οκτωβρίου στη Σταυρούπολη Ξάνθης

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη μετά από πολλά χρόνια  η Λαμπαδηδρομία για τον εορτασμό της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Πλήθος δημοτών και επισκεπτών ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και συμμετείχε στη Λαμπαδηδρομία που πραγματοποιήθηκε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 2022 στην Σταυρούπολη Ξάνθης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκατοντάδες λαμπαδηδρόμοι κάθε ηλικίας, αποτυπώνοντας στο πρόσωπο του καθενός ξεχωριστά, την θέληση και την αγάπη για αυτήν την προσπάθεια αναβίωσης αυτού του ξεχασμένου για αρκετά χρόνια εθίμου.

Οι λαμπαδηδρόμοι διέσχισαν τους δρόμους της Σταυρούπολης και συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία όπου αναφωνήθηκε ο εθνικός ύμνος και το ΟΧΙ από όλους τους παρευρισκόμενους.

«Ευχαριστώ για τη σημερινή εκδήλωση όλους όσους συμμετείχαν, μικρούς και μεγάλους, ντόπιους και επισκέπτες. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο Πολιτιστικός σύλλογος Σταυρούπολης, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού σχολείου Σταυρούπολης, αλλά και ο πολιτιστικός σύλλογος Κομνηνών με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή ατόμων» τονίζει σε ανάρτησή του ο Αναστάσιος Συμεωνίδης, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σταυρούπολης. 

«Ευχαριστούμε θερμά τον Βιλαδέρη Φώτη για την κατασκευή των πυρσών,τον Βασίλη Καπηλίδη για την φωτογραφική κάλυψη, τούς ακούραστους τυμπανιστές Αγαθαγγελιδη Στέλιο, Παπαδόπουλο Θεόδωρο αλλά και τούς χορηγούς της εκδήλωσης αυτής Ασικίδη Γεώργιο, Βασιλειάδου Αλεξάνδρα, Παπαδόπουλο Δημήτριο, και Σερραίο Γεώργιο» προσθέτει ο ίδιος. 

Αναβίωσε μετά από χρόνια η «Λαμπαδηδρομία» στη Σταυρούπολη [ΦΩΤΟ]
Αναβίωσε μετά από χρόνια η «Λαμπαδηδρομία» στη Σταυρούπολη [ΦΩΤΟ]
Αναβίωσε μετά από χρόνια η «Λαμπαδηδρομία» στη Σταυρούπολη [ΦΩΤΟ]