Γ’ Εθνική: Φιλικό με τον Μέγα Αλέξανδρο Ορφανίου έκλεισε για την Κυριακή ο Άρης Αβάτου

Συνεχίζει την προετοιμασία του ο Αρης Αβατου, ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής – όποτε και αν συμβεί αυτή.

Για την Κυριακή η ομάδα του Κωστα Μπεδρελη έκλεισε φιλικό με τον Μεγα Αλέξανδρο Ορφανίου, μια από τις ομάδες της Καβάλας που ευνοήθηκε από την απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ και παρεμεινε από το παράθυρο στην Γ’ Εθνική.

Ο προπονητής της ομάδας του Ορφανίου Δημήτρης Σίτσας μίλησε στην εκπομπή “Primo Secondo” του “City of Primo”. Είχε αναλάβει αρχικά με την προοπτική παρουσίας στο τοπικό Καβάλας, αλλά εντέλει οι “ασπρόμαυροι” παραμένουν στη Γ΄ Εθνική, μετά την απόφαση της ΕΠΟ να μην υπάρξουν υποβιβασμοί (αλλά και άνοδος) στον περσινό 1ο όμιλο. 

«Ανέλαβα τον Μάιο με την προοπτική να παίξουμε στο τοπικό της Καβάλας, αλλά τα πράγματα ήρθαν αλλιώς. Η ομάδα θα παίξει στη Γ΄ Εθνική. Είχαμε αυτή την κατάσταση σαν ενδεχόμενο. Η διοίκηση είχε προνοήσει να κάνει τις ενστάσεις από πιο μπροστά, μαζί με τον Ορφέα Ξάνθης, ώστε να υπολογίζουν μήπως γίνει κάτι τέτοιο. Ο σχεδιασμός εξαρχής δεν ήταν για τη Γ΄ Εθνική, αλλά το είχαμε στο νου μας οτι ίσως γίνει κάτι τέτοιο. Δε το περιμέναμε πάρα πολύ, αλλά εφόσον ήρθε και εφόσον υπάρχει η θέληση από τη διοίκηση, που είναι σοβαρή, τα βάζει κάτω και βλέπει πώς είναι τα πράγματα. Ένα χωριό που διψά για ποδόσφαιρο εκεί, με ιστορία σε Γ΄ πέρυσι και Δ΄ Εθνική την παλιά. Θεωρώντας οτι πέρυσι υποβιβάστηκαν αδίκως με το υλικό που είχαν, θέλουν να κάνουμε ξανά την ομάδα στη Γ΄ Εθνική και να το προσπαθήσουμε ξανά. Οπότε βάζουμε πλώρη σιγά σιγά να μαζέψουμε κάποιους παίκτες που θα μας βοηθήσουν στο υπάρχον υλικό».

Για τα μεταγραφικά των “ασπρόμαυρων” αναφέρει: “Με το ρόστερ που έχουμε τώρα θα πάμε, αλλά και κάποιες προσθήκες, που νομίζω οτι μπορούμε να τις κάνουμε, γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος είναι ένα σωματείο οργανωμένο και φερέγγυο. Η φερεγγυότητα των σωματείων σε αυτή την κατηγορία και την πιο πάνω, συνήθως φαίνεται από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, που έχουν θητεύσει στο παρελθόν στην ομάδα αυτή. Χάρη σε αυτό το καλό όνομα, μπορούμε να προσελκύσουμε παιδιά για να μας βοηθήσουν στο καινούριο ξεκίνημα. Τα περισσότερα παιδιά είναι από Θεσσαλονίκη. Η αγορά της Καβάλας για το ποιοτικό υλικό είναι λίγο δύσκολη και ήδη έχουν κλείσει αλλού, πολλοί ποιοτικοί παίκτες του νομού. Προσπαθούμε να βρούμε τώρα παιδιά από εδώ. Είναι πολλά παιδιά από Θεσσαλονίκη, 12-13, που φεύγουμε κάθε μέρα από εδώ και πηγαίνουμε στο Ορφάνι για προπόνηση. Θέλουμε 4-5 παίκτες βασικούς οπωσδήποτε (σ.σ. έκτοτε έκλεισαν Σωτήρης Θεοδωρίδης, Γιώργος Καρακούτης, Κώστας Αρμενάκης, Γιώργος Πότσι και ο γκολκίπερ Ηλίας Σιώμος, ενώ έπεται συνέχεια), που θα μπουν κατευθείαν στα βαθιά και θα μας βοηθήσουν με εμπειρίες στο χώρο της Γ΄ Εθνικής. Τα παιδιά της διοίκησης είναι διατεθειμένα να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να κάνουν πραγματικότητα αυτά που θέλουμε, ώστε να έχουμε ένα ρόστερ, τουλάχιστον για τις πρώτες αγωνιστικές και να δούμε μέχρι το Δεκέμβρη, αν τα πράγματα πάνε καλά ή όχι, αναλόγως, να δούμε αν θα πρέπει να ενισχυθούμε και άλλο ή όχι. Ήδη το υλικό μας είναι κοντά στα 20 άτομα, νεαρά σε ηλικία ως επί το πλείστον, 4-5 μεγάλοι. Παιδιά που ξέρω και έχουμε δουλέψει. Θέλουμε και άλλους να σηκώσουν το βάρος της βασικής ενδεκάδας στη Γ΄ Εθνική”.

Για το στόχο της ομάδας του Ορφανίου ο Δημήτρης Σίτσας σχολίασε: “Τίποτα διαφορετικό από το να μπορέσει η ομάδα να σωθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα. Να δούμε και τους ομίλους, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτός είναι ο στόχος”.