Από το ακριτικό χωριό Πάλλη του Έβρου ο πρόεδρος του κοντινότερου στο Φράιμπουργκ Συνδέσμου Οπαδών του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζε την Φράιμπουργκ στη Γερμανία και αναμένεται να έχει τη συμπαράσταση εκατοντάδων οπαδών του. Κάποιοι ταξίδεψαν από την Ελλάδα, κάποιοι είναι μετανάστες στη Γερμανία και τις γειτονικές χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Το πιο κοντινό κλαμπ οπαδών του Ολυμπιακού στο Φράιμπουργκ είναι ο σύνδεσμος του Ολυμπιακού στο Ρόιτλινγκεν. Πρόεδρός του είναι ο Κωνσταντίνος Ζικίδης που έλκει την καταγωγή του από την Θράκη.

Ο ίδιος είναι γεννημένος στην Γερμανία και μεγαλωμένος στην Γερμανία από φανατικό Ολυμπιακό μετανάστη πατέρα με καταγωγή από την Πάλλη, της παλιάς κοινόνητας Ορεμνίου του Δήμου Τριγώνου, που τώρα ανήκει διοικητικά στον Δήμο Ορεστιάδας.

Είναι ένα από τα πιο βόρεια χωριά του Έβρου Βρίσκεται πάνω από τον ποταμό Άρδα, στο τριεθνές σημείο μεταξύ Ελλάδας, Βουλγαρίας και Τουρκίας. Το 1961 είχε σχεδόν 500 κατοικους, με βάση την τελευταία απογραφή λίγο παραπάνω από 100.

Σε διάστημα μισού αιώνα σημειώθηκε μείωση του πληθυσμού κατά περίπου 70% που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην μετανάστευση. Ενας τέτοιος μετανάστης και ο Κωνσταντίνος Ζικίδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Οπαδών του Ολυμπιακού στο Ροϊτλιγκεν.

«Θα είμαστε 2.500 Ολυμπιακοί στο γήπεδο, με πίστη πάντα και ελπίδα», αποκάλυψε ο ίδιος στο «Φως» και τον Θέμη Σινάνογλου, αποκαλύπτοντας όμως και τις οικονομικές δυσκολίες της ζωής στη Γερμανία αυτήν την περίοδο: «Μας τρέλαναν! Έχουν εκτοξευτεί οι τιμές στην Γερμανία σε βενζίνη, ρεύμα, φυσικό αέριο, σούπερ μάρκετ»!

Η φωτό από την Λουκέρνη, σε ταξίδι που είχε κάνει για να δει τον Ολυμπιακό.