Γ’ Εθνική: Ξανά στο τραπέζι το σενάριο των 6 Ομίλων σε τηλεδιάσκεψη της ΕΠΟ με τα σωματεία – Υπέρ η πλειοψηφία των ομάδων

Στην τελική ευθεία μπαίνει η Γ’ Εθνική προκειμένου να ξεκινήσει η σεζόν με την αρμόδια Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ να πραγματοποιεί τηλεδιάκεψη με τους εκπροσώπους των σωματείων.

Στην τηλεδιάσκεψη πήρε μέρος αρκετά μεγάλο ποσοστό σωματειών, χωρίς να έχει γίνει γνωστό ποια έλαβαν μέρος από τα τέσσερα που έχουν δηλωθεί από την Θράκη. Δεν πάρθηκε κάποια απόφαση, κάτι που θα συμβεί στην επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και αφότου πρώτα θα έχει βγει η απόφαση του Διαιτητικού για την υπόθεση του Πανδραμαϊκού.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων σύμφωνα με πληροφορίες δεν απέκλεισε, με βάση και τον αριθμό των δηλώσεων συμμετοχής που φτάνει τις 70 ομάδες, αν δεν υπάρξουν απώλειες από την απόφαση του Διαιτητικού, να αυξηθεί αριθμός των ομίλων. Μάλιστα λέγεται ότι ο ίδιος τάχθηκε υπέρ των έξι ομίλων.

Υπνθυμίζεται ότι η τριετή προκήρυξη που εξέδωσε πέρυσι η ΕΠΟ προβλέπει για φέτος τέσσερις ομίλους, αλλά από την στιγμή που η ΕΠΟ είναι η διοργανώτρια, εκτιμάται ότι μπορεί εύκολα να αλλάξει αυτό. Σε περίπτωση που οδηγηθούμε σε έξι ομίλους, γίνεται αντιληπτό ότι θα υπάρχουν μέχρι 12 ομάδες σε κάθε έναν.

Διαφορετικά, στην περίπτωση των τεσσάρων ομιλων, θα πρέπει να έχει κάθε όμιλος από 18 ομάδες και εκτιμάται ότι με την καθυστέρηση που έχει υπάρξει στην έναρξη του πρωταθλήματος, δύσκολα θα μπορέσει να ολοκληρωθεί έγκαιρα – αν και τουλάχιστον την προσεχή σεζόν και εφόσον μιλάμε για 4 Ομιλους, δεν θα υπάρξει ανάγκη για μπαράζ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόθεση της ΕΠΟ είναι να γίνει η σέντρα στις 13 Νοεμβρίου, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την έκβαση της προσφυγής του Πανδραμαϊκού στο Διαιτητικό Δικαστήριο και το πόσο έγκαιρα θα βγει απόφαση. Πάντως, στην τηλεδιάσκεψη το 60% των σωματείων φέρεται να πρότεινε πρωτάθλημα 6 ομίλων και το υπολοιπο 40% πρωτάθλημα 4 ομίλων, με ανάλογα επιχειρήματα. Τίποτα ωστόσο δεν θα πρεπει να θεωρείται βέβαιο και αποφάσεις δεν αναμένονται πριν την έλευση της νέας εβδομάδας, ενδεχομένως και του νέου μήνα.