Παρουσίασε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης το πλάνο για το εγχείρημα του νέου (Ερασιτέχνη) ΑΟΞ ο Κωνσταντίνος Ψωμάς

Ο Κωνσταντίνος Ψωμάς, συνεργάτης του πρώην προέδρου της ΕΠΟ και πλέον δικαστή στο CAS Σοφοκλή Πιλάβιου, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis για το εγχείρημα που γίνεται να μην χάσει η Ξάνθη την ταυτότητά της. 

«Η αθλητική διαδοχή έχει οριστεί από το CAS. Εκτός από τις αποφάσεις του CAS, όμως, έχει συμπεριληφθεί και σε διατάξεις της FIFA, που λένε ότι αν ιδρύεται ένα σωματείο στην ίδια πόλη, με ίδιο σήμα και χρώμα, ή έστω φέρει την εντύπωση στον κόσμο ότι είναι ίδια, θεωρείται διάδοχη κατάσταση. Αυτό έχει γίνει για να προστατευτούν οι πιστωτές. Αυτό είναι το θέμα. Οι προσφυγές στα δικαιοδοτικά όργανα δεν αποτελούν παράγοντα ανάσχεσης από το να κάνεις κάτι τέτοιο; Υπάρχουν παίκτες στους οποίους οφείλει η Ξάνθη, είναι ένα σημαντικό ποσό. Αυτό το γνωρίζω. Μιλάμε για οκτώ μήνες» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Εγώ λέω αυτό που αναφέρει ο ΚΑΠ. Δηλαδή, ότι σε περίπτωση που υποβιβάζεται ένα σωματείο τις υποχρεώσεις τις επωμίζεται το ερασιτεχνικό σωματείο που έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική. Ο ΑΟΞ, όμως, ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, υπήρχε μία φοβερή αδράνεια, δεν είχε αλλάξει ούτε το καταστατικό από το 1997. 

Η λύση είναι η εξής: Να ανοίξει, να εγγραφούν μέλη και να έρθει μία διοίκηση στο ερασιτεχνικό σωματείο που θα έχει την στήριξη του σωματείου. Θα μιλάμε για ερασιτεχνικό σωματείο και η νέα ΠΑΕ αν δημιουργηθεί και υπάρξει άνοδος από την Γ’ Εθνική θα έχει 50% διαδοχή των χρεών. Ο ερασιτέχνης έχει το έννομο συμφέρον να τρέξει την εκκαθάριση της ΠΑΕ και να πληρωθούν οφειλές στα τρία χρόνια μέχρι να φτάσει σε επαγγελματικές κατηγορίες».