Super League 2: Ελπίζει σε παραμονή του ΑΟΞ ο Μπαξεβανίδης αλλά εκτιμά ότι οι πιο χαμηλές κατηγορίες ίσως είναι και ευκαιρία

Στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη στην εκπομπή «Κόσμος των Σπορ» στην ΕΡΤ3 ο Μάκης Μπαξεβανίδης, μίλησε και για την απόσυρση της Ξάνθης από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, με την φανέλα της οποίας είναι ο 6ος σε συμμετοχές.

Ο Μπαξεβανίδης εκτός της Ξάνθης φόρεσε τη φανέλα των Δόξας Δράμας και Απόλλωνα Σμύρνης. Στην καριέρα του έπαιξε σε 350 αγώνες και βρήκε δίχτυα 6 φορές, αν και αμυντικός. Η Ξάνθη τον απέκτησε το 2005 από τη Ροδόπη Μεσούνης και μαζί της έπαιξε σε 218 ματς.

Μεταξύ άλλων είπε για την αποχώρηση της Ξάνθης και τι έφταιξε: «Είναι θλιβερό για εμένα προσωπικά αυτό το γεγονός. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η ομάδα θα είχε φτάσει σε αυτό το σημείο. Θεωρώ ότι έφταιξε η φυγή του κυρίου Πανόπουλου. Η χρονιά με τον κορονοϊό ήταν ίσως η χειρότερη για εμάς. Με την τιμωρία που είχαμε δεχτεί ήταν δύσκολο μετά να ανατρέψουμε την κατάσταση, άσχετα που είχαμε φτάσει σε ένα καλό σημείο. Θεωρώ ότι υνηγήθηκε άδικα η ομάδα, αυτή είναι η άποψή μου. Θα το φωνάζω, ίσως δεν το έχω πει ποτέ. Είναι άδικο ίσως και για την περιοχή της Θράκης. Το γεγονός αυτό απο μονο του προκαλεί θλίψη».

Μάλιστα εξέφρασε κάτι που είναι δύσκολο να γίνει πράξη: «Θέλω να πιστεύω επειδή είμαι αισιόδοξος άνθρωπος ότι ακόμα και τώρα θα βρεθεί κάτι και την τελευταία στιγμή κάτι θα γίνει και ότι θα υπάρξει ομάδα στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Είναι κρίμα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να μην υπάρχει μία επαγγελματική ομάδα και είναι κρίμα. Την ίδια στιγμή βεβαια ίσως από την άλλη πλευρά τα παιχνίδια που θα γίνουν σε πιο χαμηλή κατηγορία να φέρουν τον κόσμο πιο κοντά και να θυμηθούν οι πιο παλιοί τα παιχνίδια τα παλιά, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι κρίμα και άδικο αυτό που γίνεται πραγματικά».