Εκτακτη συνάντηση Μπιλ Πάπας με τον δήμαρχο Αβδήρων για την ΠΑΕ Ξάνθη – Διάψευση για πρόταση εξαγοράς των εγκαταστάσεων αντί 2 εκατ. ευρώ

Συνάντηση μεταξύ του Μπιλ Παπας και του δημάρχου Αβδήρων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή με πρωτοβουλία του πρώτου, οπως ανακοινωσε η ιδια η ΠΑΕ Ξάνθη.

Με την ανακοίνωση ουσιαστικά επιβεβαιώνεται κατά ένα μέρος κυριακάτικο δημοσίευμα της ιστοσελίδας xanthipost, σύμφωνα με το οποίο πραγματοποιήθηκε η αυγκεκριμένη συνάντηση και μάλιστα προτάθηκε στον Δημο Αβδήρων να αγοράσει τις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ξάνθη αντί ποσού ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Βέβαια, η ΠΑΕ Ξάνθη διαψεύδει και χαρακτηρίζει κακοπροαίρετα και κακόβουλα αυτά τα δημοσιεύματα, αλλά αυτό το συσχετίζει με τα ποσά που αναγράφονται. Τα ίδια δημοσιεύματα έκαναν λόγο για κινήσεις ερασιτεχνισμού από την διοίκηση της ΠΑΕ Ξάνθη και προσέθεταν ότι επιχειρήθηκε συνάντηση και με επιχειρηματίες, που έπεσε στο κενό.

Αίσθηση προκαλεί ότι η ανακοίνωση αναφέρει για πρώτη φορά τον Μπιλ Πάπας ως Βασίλη Παπαδημητρίου, ενώ γενικά αποφευγόταν κάτι τέτοιο από τις επίσημες ανακοινώσεις της ΠΑΕ και υπήρχε εμφανής προτίμηση στο όνομα με το οποίο ήταν γνωστός στην Αυστραλία. Επίσης, δεν γίνεται καμία αναφορά για τον Δήμο Ξάνθης.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ξάνθη αναφέρει:

Την Παρασκευή (09/09) πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Παπαδημητρίου Βασίλη και του Δημάρχου Αβδήρων Τσιτιρίδη Γιώργιου, στο πλαίσιο της προσπάθειας εύρεσης λύσης.

Ο ΑΟ Ξάνθη ΠΑΕ και ο Βασίλης Παπαδημητρίου, θέλουν να διαψεύσουν τα κακοπροαίρετα και ψευδή δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες σχετικά με τα ποσά που αναγράφονται.

Ταυτόχρονα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Τσιτιρίδη Γιώργο, ο οποίος αποδέχθηκε άμεσα το αίτημα μας για συνάντηση ώστε να βρεθεί λύση για την ομάδά μας αλλά και για την προθυμία του να βοηθήσει.

Το επίμαχο δημοσίευμα έχει ως εξής:

Σε κινήσεις απελπισίας και ερασιτεχνισμού έχουν προχωρήσει το τελευταίο διάστημα το μέλος της ΠΑΕ Ανδρέας Γκλαβίνης και ο Μεγαλομέτοχος της ομάδας Βασίλης Παπαδημητρίου;

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, με πρωτοβουλία του κ. Γκλαβίνη , ορίστηκε ραντεβού με περίπου 10 επιχειρηματίες της πόλης μας , για να συζητήσουν μήπως και  καταφέρουν να   βρουν έστω και ύστατη στιγμή,  μια λύση για την βιωσιμότητα της ΠΑΕ..

Το ραντεβού  είχε οριστεί  για την Παρασκευή στις 20:00 το απόγευμα. Γύρω στις 17:00 όμως, και μετά από  τηλεφωνικές επικοινωνίες , το ραντεβού ακυρώνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους επιχειρηματίες που αποκλείστηκαν από το ραντεβού,  τελικά βρέθηκαν ο Μπιλ Πάπας,  και ο κ. Γκλαβίνης  μόνο με δυο επιχειρηματίες στο ΚΤΗΜΑ.

Εκεί προς έκπληξη των παριστάμενων επιχειρηματιών  διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε καμία συγκεκριμένη πρόταση , αλλά ούτε  ακριβής  αποτύπωση της οικονομικής  κατάστασης  της  ΠΑΕ. Η  μόνη πρόταση που τέθηκε (από πλευράς  του κ. Γκλαβίνη σύμφωνα με πληροφορίες)  ήταν να ενεργοποιηθεί ο ερασιτέχνης και να παίξει η ομάδα με το ΑΦΜ του ερασιτέχνη στη Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Μία  πρόταση που είναι μη υλοποιήσιμη  , διότι αφού έχει δηλωθεί η ομάδα στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής , δεν μπορεί , ούτε να αποσυρθεί τώρα , ούτε να δηλωθεί στη Γ’ Εθνική Κατηγορία και μάλιστα με άλλο ΑΦΜ.

Ο ερασιτεχνισμός  όμως δεν σταματάει εδώ

Εν τω μεταξύ,  σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πριν το ραντεβού στο Κτήμα , ο κ. Μπιλ Πάπας συνοδευόμενος από τον κ. Γκλαβίνη, βρέθηκαν στο Δημαρχείο Αβδήρων και συναντήθηκαν  με τον Δήμαρχο Γιώργο Τσιτιρίδη και στελέχη του Δήμου. Εκεί κατέθεσαν την πρόταση ν’ αναλάβει ο Δήμος Αβδήρων να αγοράσει τις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ (πληροφορίες λένε για κόστος άνω των  2.000.000€) , αλλά όταν μπορέσει και θελήσει η ΠΑΕ να τις αγοράσει και πάλι . Βέβαια και  αυτή η πρόταση έπεσε στο κενό , γιατί δεν στέκει νομικά.

Μήπως  κάποιοι δεν γνωρίζουν τη νομοθεσία και τους κανόνες που διέπουν τους δημόσιους φορείς;

Και πολύ εύλογα ο Δήμαρχος τους απάντησε , ότι όταν αγοράσει κάτι ο Δήμος,  δεν υπάρχει η δυνατότητα , σύμφωνα με τους κανόνες που διέπουν τους Δήμους, να το επιστρέψει πίσω.

Όλα αυτά και άλλα τόσα που δεν έχουν ειπωθεί ακόμη , δείχνουν έναν ερασιτεχνισμό και μία προχειρότητα. Μία  ομάδα πρότυπο , που δυστυχώς για τον τόπο μας , κάποιοι την έφεραν σε αυτή την δυσχερή  θέση.

Η διοίκηση τα τελευταία δυο χρόνια διαχειρίστηκε περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ με μεγαλομέτοχο τον κ. Μπιλ Πάπας!  Ποιοι και πως τα διαχειρίστηκαν;

Η «παγωμάρα» στους φιλάθλους της ιστορικής ομάδας μας  είναι μεγάλη .

Το xanthipost σεβόμενο την ιστορία της ομάδας , δεν θέλει να υπεισέλθει  σε εσωτερικά θέματα και κινήσεις που  έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες, αν και όλα πλέον σιγά σιγά θα αρχίσουν να βγαίνουν  στο φως της δημοσιότητας .

Μας θλίβει το γεγονός  ότι σύμφωνα με πληροφορίες  στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ δεν υπάρχει «ψυχή» ζώσα , έχει κοπεί το ρεύμα και πιθανόν και  το νερό.

Ευχόμαστε κι ελπίζουμε  τις λίγες μέρες που απομένουν,  να γίνει ίσως ένα θαύμα και να βρεθεί ένας σοβαρός και  αξιόπιστος επενδυτής.