Το παράπονο Κυριακίδη: «Θα ήθελα να παίξω σε μεγάλη ομάδα, στον ΠΑΟΚ ήμουν μικρός και άπειρος – Με την Ξάνθη πήγαμε τελικό Κυπέλλου»

Ο Δημήτρης Κυριακίδης μίλησε στο Metropolis 95.5 για τις εμπειρίες του από την Α’ Εθνική, την ατυχία που δεν του επέτρεψε να κάνει το ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και τον Κουέστα.

«Ηταν ένας στόχος που είχα να συνδυάσω την μπάλα στη Μηχανιώνα και το κομμάτι της προπονητικής, όπου είμαι προπονητών τερματοφυλάκων στον ΑΟ Καρδίας, και στην πρώτη ομάδα και στις ακαδημίες. Το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο το είχα κάνει στα 17 και τώρα κλείνω τα 36, αλλά αισθάνομαι 30. Θέλω να συνεχίσω, αλλά και να μπορέσω να πάρω εμπειρίες για την προπονητική, θέλω παράλληλα να ετοιμάσω και το μέλλον» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Και στον Λεβαδειακό είχα καλές χρονιές, όπου έπαιξα περίπου 100 ματς. Και με την Ξάνθη είχαμε πάει τελικό κυπέλλου, έκανα καλές εμφανίσεις, απλά στον Παναιτωλικό είχα κάνει συνεχόμενα καλά ματς και εκεί ήρθε και η κλήση στην εθνική. Είναι σημαντική η καριέρα που έκανα, όμως, ένας παίκτης πάντα θέλει το κάτι παραπάνω. Θα ήθελα να παίξω σε μεγάλη ομάδα, μου λείπει. Στον ΠΑΟΚ ήμουν μικρός και άπειρος. Είναι ιδιαίτερη η θέση και είχα μπροστά μου μεγαθήρια, όπως τον Ατματσίδη, τον Τοχούρογλου και τον Φερνάντες. Όταν ήρθε η στιγμή μου να ξεκινήσω βασικός είχαν πιάσει οι φωτιές στην Πελοπόννησο, αν θυμάστε, και τα πρωταθλήματα πήγαν πίσω για 15 μέρες. Μετά είχαν αλλάξει πολλά. Θέλει και τύχη. Είχα μία συμμετοχή με τον ΠΑΟΚ και ήταν δύσκολη, στην ήττα με 4-2 με τον Θρασύβουλο στη Φυλή. Ολα αυτά με έκαναν ακόμη πιο δυνατό».

Τόνισε ότι: «Δεν είναι εύκολο να αγωνίζεσαι σε μεγάλη ομάδα, έχει περισσότερες απαιτήσεις. Με τον Πασχαλάκη υπήρξαμε και συμπαίκτες, θέλει γερό στομάχι για να είσαι βασικός σε μεγάλη ομάδα. Και ο Τσιντώτας είναι πολύ καλός τερματοφύλακας και καλό παιδί, απλά οι μεγάλες ομάδες δύσκολα εμπιστεύονται Έλληνες σε αυτή την θέση. Ο Παναθηναϊκός έχει, πλέον, ξένο».

Κατέληξε λέγοντας: «Μου αρέσει πολύ ο Κουέστα και έχει ακούσει πάρα πολλά. Κάθε καλοκαίρι… φεύγει και κάθε καλοκαίρι ανανεώνει. Οι εμφανίσεις του δείχνουν ότι ο Άρης κάνει καλά που τον κρατάει».