ΕΠΣ Ξάνθης: Με επετειακή φανέλα για την συμπλήρωση 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή η Κεσσάνη Ερασμίου (+photo)

Σε μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό προχωράει η ποδοσφαιρική ομάδα Κεσσάνη Ερασμίου»θέλοντας να αποδώσει φόρο τιμής στα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής, με αφορμή και τη συμπλήρωση 100 ετών από εκείνη την αποφράδα εποχή. 

Όπως αναφέρει η ομάδα, «με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού με αφορμή τα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό των προγόνων μας αλλά και την συνεισφορά των ανθρώπων που δεν βρίσκονται εν ζωή και συνέβαλαν ώστε να υπάρχει η ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού μας, το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου παρουσιάζει την εμφάνιση του 22-23 που χαρακτηρίζεται ως επετειακή.

Η φανέλα είναι στα κλασσικά χρώματα του συλλόγου ενώ το μαύρο στην φανέλα και το σορτσάκι είναι προς ένδειξη σεβασμού και πένθους, όπως επισημαίνεται. Δεν υπάρχει κάποια ευθεία αναφορά ή κάποιο σύνθημα, όπως στην περίπτωση της ΠΑΕ Ποντίων στην Ροδόπη, η φανέλα της οποίας προ πενταετίας θεωρήθηκε πολιτική παρέμβαση και απαγορεύτηκε με αποτέλεσμα εν τέλει την εξόντωση της ομάδας.

«Αρωγός στην υλοποίηση της ιδέας το λογιστικό γραφείο Α. Γαλανόπουλος – Τ. Γκαμπρας που στέκεται δίπλα μας από την πρώτη στιγμή της επαναδραστηριοποίησης του συλλόγου. Το ποδοσφαιρικό τμήμα χαιρετίζει την σημαντική συμβολή τους, στην εν λόγω προσπάθεια και τους εύχεται κάθε επιτυχία στο επαγγελματικό τους έργο. Όποιος ξεχνάει την ιστορία του… δεν έχει μέλλον!», καταλήγει η ανακοινωση της Κεσσάνης Ερασμίου.

Με επετειακή φανέλα για τη Μικρασιατική Καταστροφή η Κεσσάνη Ερασμίου