Ξέσπασμα πρωταθλητή ποδηλασίας ΑμεΑ του Ηρόδικου Κομοτηνής: «Δεν με αφήνουν να προετοιμαστώ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα»

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε με μια σειρά δημοσιεύσεων στα social media o Έλληνας πρωταθλητής ποδηλασίας ΑμεΑ Νίκος Παπαγγελής, αθλητης του Ηρόδικου Κομοτηνης.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:
“Σε ενάμιση μήνα αγωνίζομαι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας ΑμεΑ, ως ο μοναδικός αθλητής ο οποίος είναι στην Εθνική ομάδα και έχει προκριθεί. Αυτήν την στιγμή δεν έχω πρόσβαση στο Ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο για να μπορέσω να κάνω την προετοιμασία μου. Ο λόγος είναι ότι η ομοσπονδία ατόμων με αναπηρίες δεν μπορεί να υποστηρίξει το κόστος της προπόνησης.

Ζητήθηκε εκ μέρους μου να σταλθεί αίτημα για χρήση του ποδηλατοδρομίου και να αναλάβω το κόστος για να μην χαθούν οι προπονήσεις αλλά ούτε αυτό γίνεται, γιατί δεν γνωρίζουν ότι είμαι στην Εθνική ομάδα, ενώ είμαι εδώ και αρκετά χρόνια μέλος της Εθνικής, με διακρίσεις σε Παγκόσμιο επίπεδο και σε Παραολυμπιακούς αγώνες.

Ζητάμε τα αυτονόητα και δεν μπορούμε να τα έχουμε. Παρακαλάμε για να μπορούμε να κάνουμε προπόνηση, για να εκπροσωπήσουμε εμάς, τα όνειρα μας και την Ελλάδα.

Είναι απαράδεκτο να υπάρχει τέτοια αντιμετώπιση και συμπεριφορά. Όλοι οι αθλητές αγωνιζόμαστε μόνοι μας. Χωρίς καμιά στήριξη από κράτος και ομοσπονδίες. Σκουπίδια. Αυτά από την αθλητική μεριά της Ελλάδας του 2022.”

Δείτε τις δημοσιεύσεις του:

papangelis-screen.jpg
papangelis-screen-2.jpg

Μετά την έκταση που πήρε ωστόσο το θέμα, βρέθηκε λύση όπως έκανε γνωστό ο αθλητής…

303237026-404626921777297-662579112688369637-n.jpg