Super League 2: Με υπομνήματα οι περισσότερες ομάδες για τα περσινά έξοδα διαιτησίας – Άγνωστο τι έκανε η Ξάνθη

Έπειτα από τρεις αναβολές και μία μεγάλη προθεσμία, οι ΠΑΕ της Super League 2 απολογήθηκαν για τα απλήρωτα έξοδα διαιτησίας από πέρυσι.

Ότι οι διαιτητες στη Super League 2 είναι απλήρωτοι από πέρυσι είναι γνωστό. Όπως γνωστό είναι ότι οι ΠΑΕ αγνοούν ακόμα το μπόνους κατάταξης από την ΕΡΤ και ότι έχουν ενημερωθεί ότι εντός του 2022 δεν θα δουν χρήματα από το Στοίχημα.

Έως το τέλος Φεβρουαρίου έπρεπε να πληρώσουν τις προκαταβολές εξόδων διαιτησίας, πήραν τρεις αναβολές και φτάσαμε τέλος Αυγούστου για να κατατεθούν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News, υπομνήματα.

Η αθλητική δικαστής δεν μπορούσε να δώσει άλλη αναβολή και χορήγησε μεγάλη προθεσμία ως τις 29 Αυγούστου. Το ερώτημα, βέβαια, είναι πόσες από τις ΠΑΕ, στις οποίες είχε ασκηθεί δίωξη, έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν για να μην τους επιβληθεί πρόστιμο ισόποσο της οφειλής.

Υπενθυμίζεται ότι αναμεσα στις ΠΑΕ ήταν και η Ξάνθη, αλλά για μικρό σχετικά ποσό, συγκριτικά με τις άλλες ομάδες. Ειναι αγνωστο αν κατέθεσε και αυτή υπομνημα, δεδομένης της ανυπαρξιας οποιασδήποτε ενημέρωσης σχετικά με τα δρωμενα στην ομάδα.

Σημειώνεται ότι από φέτος ο Κ.Α.Π. προβλέπει στο άρθρο 12 παρ.8β ότι όποια ΠΑΕ δεν πληρώνει τη διαιτησία, δεν θα ορίζεται ο επόμενος αγώνας της.

Αναλυτικά:

«Κατ’ εξαίρεση στη SL2 η αμοιβή και τα έξοδα των διαιτητών και σε περίπτωση χρήσης VAR τα έξοδα που αναφέρονται στην παρ. α’ του παρόντος θα καταβάλλονται στην ΕΠΟ πριν τη διεξαγωγή του αγώνα. Σε περίπτωση μη καταβολής δεν ορίζεται ο επόμενος αγώνας από τη διοργανώτρια με υπαιτιότητα της ΠΑΕ που δεν εξόφλησε έως την ορισθείσα ημερομηνία τα έξοδα διαιτησίας, με μόνη εξαίρεση την καταβολή των εξόδων τέσσερις (4) ημέρες πριν τη διεξαγωγή της επόμενης αγωνιστικής ημέρας».