Προανήγγειλε την επιστροφή του ο Σιατραβάνης: «Δύσκολα θα συνεχίσω στην Αυστραλία, παρότι το περιβάλλον είναι ιδανικό»

Για την απόφασή του να πάει στην Αυστραλία για να συνεχίσει την καριέρα του, αλλά και τις δυσκολίες που βρήκε και τον αναγκάζουν να σκέφτεται τον επαναπατρισμό, μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» ο ποδοσφαιριστής των Νιουκάστλ Τζετς, Σάββας Σιατραβάνης. 

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

«Είναι δύσκολη απόφαση όταν έχεις οικογένεια να πας στην Αυστραλία, όμως τα βάλαμε κάτω, τα ζυγίσαμε και τελικά πήραμε την απόφαση να πάμε εκεί. Είναι δύσκολο να συνεχίσω εδώ γιατί έχουμε θέμα με τα παιδιά που μεγαλώνουν ενώ και δεν έχει στην πόλη ελληνικό σχολείο. 

Το περιβάλλον, πάντως, είναι ιδανικό, οι συνθήκες είναι εξαιρετικές, ο τρόπος ζωής πάρα πολύ καλός, το ποδόσφαιρο έχει βελτιωθεί και ευχαριστήθηκα την εμπειρία μου στην Αυστραλία. 

Θα γυρίσω, όμως ακόμα δεν έχω βρει κάτι. Αυτό που συνέβη στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη δεύτερη κατηγορία δεν υπάρχει. Όταν φεύγεις, η επιστροφή είναι πιο δύσκολη. Θα δούμε τι θα γίνει. Πολλοί παίκτες δεν βρίσκουν ομάδες και το αντίθετο. 

Αυτό που μου έλειψε από την πατρίδα είναι οι παρέες, οι γονείς μου και η…καλοπέραση. Ο προπονητής μου στη Νιουκάστλ Τζετς έχει ελληνικές ρίζες και είναι εξαιρετικός κόουτς. Ο κόσμος πηγαίνει στα γήπεδα και αυτό που με κάνει εντύπωση είναι η οργάνωση των ομάδων. Το ποδόσφαιρο είναι πιο αγγλικό με πολλά τρεξίματα».