Euro Mini Champs: Μετρούν δυνάμεις στην Αλσατία της Γαλλίας οι νεαροί Εβρίτες Αλεξούδης και Μήτκας

Έτοιμοι για πολύτιμη αγωνιστική εμπειρία στη Γαλλία είναι οι μικροί Εβρίτες Κωνσταντίνος Αλεξούδης και Θεοφάνης Μήτκας.

Οι δύο φερέλπιδες αθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης αναχώρησαν για την Αλσατία όπου από την Παρασκευή 26 μέχρι την Κυριακή 28 Αυγούστου θα διεξαχθεί το καθιερωμένο Euro Mini Champs, η πανευρωπαϊκού χαρακτήρα διοργάνωση για παμπαίδες και παγκορασίδες. Το τουρνουά, που διοργανώνει από τη δεκαετία του 2000 η γαλλική ομοσπονδία στο Σιλτιγχάιμ (πολύ κοντά στο Στρασβούργο), είχε διακοπεί τις δύο προηγούμενες χρονιές λόγω του κορωνοϊού και στη φετινή επιστροφή του συγκεντρώνει περισσότερα από 200 παιδιά, ανεβάζοντας και το ηλικιακό όριο στο Under 13 μετά την αλλαγή στα όσα ισχύουν διεθνώς στο άθλημα.

Μόνο το αγώνισμα του απλού γίνεται κλασικά και σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία παίρνουν μέρος και ο 12χρονος Αλεξούδης της Φιλίας Ορεστιάδας και ο 13χρονος Μήτκας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Μετρούν δυνάμεις με αθλητές από δεκάδες χώρες και κυνηγούν το καλύτερο αποκομίζοντας παράλληλα στοιχεία, που θα τους βοηθήσουν στην εξέλιξή τους. Στην τεχνική καθοδήγηση θα είναι ο Βούλγαρος προπονητής της Φιλίας Γκεόργκι Δασκάλοφ και ο προπονητής του Εθνικού Παύλος Τελόπουλος (στη φωτό όλοι μαζί κατά την αναχώρηση).

Ο Αλεξούδης είναι ο σημερινός δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού παμπαίδων και νούμερο 2 στον αντίστοιχο πίνακα αξιολόγησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Πρόσφατα μετείχε με επιτυχία στο προπονητικό καμπ επιλογών της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος στην Kiskunfélegyháza της Ουγγαρίας και συμπεριλήφθηκε μέσα στα 6 παιδιά, που επελέγησαν από εκεί για τα Eurotalents της ETTU και το τελικό καμπ της ηπείρου για το 2022. Ο αθλητής από την Ορεστιάδα θ’ αγωνιστεί δεύτερη φορά στο εξωτερικό μετά από ένα τουρνουά μικρών ηλικιών στη Βουδαπέστη το 2020.

Ο Μήτκας με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού θα είναι μαθητής της β’ Γυμνασίου στη νέα σχολική περίοδο, όμως μέχρι το τέλος του έτους λογίζεται στην κατηγορία παμπαίδων. Βρίσκεται στο νούμερο 32 του ελληνικού πίνακα αξιολόγησης των παίδων και το 2021 είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό αγοριών του Πανελληνίου πρωταθλήματος παμπαίδων. O αθλητής από την Αλεξανδρούπολη θα ζήσει πρώτη φορά τη χαρά της συμμετοχής σε αγώνες στο εξωτερικό.

Το Euro Mini Champs περιλαμβάνει τις ηλικιακές κατηγορίες έως 11 κι έως 13 ετών. Στην κατηγορία των Ελλήνων αθλητών έχουν δηλώσει ν’ αγωνιστούν 127 παιδιά, μάλιστα θα υπάρχουν κι ελάχιστοι αθλητές από μη ευρωπαϊκές χώρες (Ιαπωνία), όπως έχουν ξανακάνει οι διοργανωτές στο παρελθόν. Το τουρνουά μπορεί να αφορά σε ένα αγώνισμα, όμως το σύστημα διεξαγωγής περιλαμβάνει διάφορα στάδια κι έτσι δίνει σε όλους τους αθλητές την ευκαιρία για αρκετά παιχνίδια. Τα πρώτα στάδια θα έχουν γκρουπ.