Super League 2: Πρώτη ανακοίνωση απόσυρσης ομάδας με μεγάλη ιστορία! Πώς επηρεάζει η εξέλιξη αυτή και τον ΑΟΞ

Την απόφαση να μην αγωνιστεί στην Super League 2 φαίνεται να πήρε ο Διαγόρας Ρόδου, όπως ανακοίνωσε ο ερασιτέχνης του σωματείου.

Μάλιστα, εφόσον η ΠΑΕ αδυνατεί να παρουσιαστεί στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, ο ερασιτέχνης ανακοίνωσε ότι καλεί έκτακτη γενική συνέλευση την προσεχή Τρίτη στις 20:30 το βράδυ.

Η ανακοίνωση του ιστορικού συλλόγου αναφέρει:
«Δυστυχώς μετά την έντονη ανησυχία μας και τις οχλήσεις μας προς την Π.Α.Ε. Διαγόρας λάβαμε την επίσημη απάντηση πως η ομάδα αδυνατεί να αγωνιστεί στη Super League 2.
Ουδείς Διαγορίτης, μετά τη χαρά μας για την παραμονή που πέτυχε η ομάδα μας, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα ερχόταν μια ΜΑΥΡΗ μέρα για τον ΙΣΤΟΡΙΚΟ μας σύλλογο.
Γι αυτό καλούμε σε έκτακτη γενική συνέλευση την Τρίτη 16 Αυγούστου και ώρα 20:30 όλα τα μέλη μας και όλους τους Διαγορίτες για να δρομολογήσουμε την επόμενη μέρα.

Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ μας χρειάζεται ΟΛΟΥΣ».

Η εξέλιξη αυτή μπορεί να μην αφορά άμεσα την Ξάνθη αλλά ενδέχεται να αποτελέσει οδηγό και για τον ΑΟΞ, σε περίπτωση και δικής του αδυναμίας συμμετοχής στην SL2.

Αν διαπιστωθεί ότι παρά την αρχική δήλωση συμμετοχής, η έγκαιρη απόσυρση μπορεί να δίνει τη δυνατότητα άμεσης συμμετοχής της ομάδας στην Γ’ Εθνική χωρίς να εξαφανιστει από τον χάρτη, ενδεχομένως οι εξελίξεις στον ΑΟΞ να τρέξουν ταχύτερα.

Αν αντιθέτως γίνει γνωστό μέσω του Διαγόρα ότι άπαξ και ένα σωματείο δηλώθηκε στην SL2, όπως έγινε με τον ΑΟΞ αλλά και με τον Διαγόρα, δεν μπορεί ακόμα και αν παραιτηθεί να πάει αμέσως σε κατώτερη κατηγορία, τότε στον ΑΟΞ θα παλέψουν (όσοι παλεύουν) μέχρι τέλους την επαγγελματική προοπτική.

Διαγόρας και ΑΟΞ βρέθηκαν την περσινή σεζόν αντιμέτωποι στο πρωτάθλημα της SL2 και μάλιστα όχι μόνο δύο αλλά τέσσερις φορές, αφού η ομάδα της Ρόδου τότε αγωνίστηκε και στα πλέι οφ, με αποτέλεσμα να κάνει δυο ταξιδια ο συλλογος της Θράκης στο νησί των Δωδεκαννήσων.

Στο πρώτο ταξίδι είχε πάει με την περίφημη πτήση τσάρτερ από τη Θεσσαλονίκη φτάνοντας στη Ροδο μια ωρα πριν την εναρξη του αγωνα, αφού είχε ακυρωθεί η πτήση της ομάδας την παραμονή, ενώ το δεύτερο στιγματίστηκε από την καταγγελία για τα τρύπια μπουκαλάκια με νερό…