Οι «αφανείς ήρωες του ΑΟΞ» και η μέσω αυτών έμμεση… «αγγελία πώλησης» της ομάδας και των εγκαταστάσεών της

«Ο ΑΟ Ξάνθη ΠΑΕ διαθέτει από τις καλύτερες αθλητικές εγκαταστάσεις στην χώρα». Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ξάνθη, μια ημέρα μετά την έναρξη της προετοιμασίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται αρχικά τα εξής: «Το προπονητικό κέντρο της ΠΑΕ, το οποίο δημιουργήθηκε το 2007, διαθέτει δύο γήπεδα, αποδυτήρια, γυμναστήριο, φυσιοθεραπευτικό κέντρο, αίθουσα αποκατάστασης, ιατρείο, γραφεία προπονητών και αίθουσα ομιλίας.

Το Xanthi FC Arena, δημιουργήθηκε το 2004 διαθέτει 7.422 θέσεις καθήμενων φιλάθλων, αίθουσες αποδυτηρίων ομάδων, αίθουσα αποδυτηρίων διαιτητών, γραφείο παρατηρητή, αίθουσα ιατρείου, αίθουσα doping control, αίθουσα Τύπου, αίθουσα VIP, γραφεία προσωπικού και αποθηκευτικούς- βοηθητικούς χώρους».

Αφού λοιπόν αναφέρονται αυτά τα ήδη γνωστά στους περισσότερους, το σχετικό δελτίο Τύπου προσθέτει: «Οι εγκαταστάσεις της ΠΑΕ όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος βρίσκονται σε άριστη κατάσταση ενόψει της νέας σεζόν, χάρη στην εξαιρετική δουλειά των Χουσεΐν Τσιτάκ, Μεμέτ Τσιτάκ, Κούλα Ογλού Ισά και Χρήστου Ρετσελά. Επίσης, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε  τον Δημήτρη Σεβδίλη, φροντιστή των ακαδημιών και τμημάτων υποδομής της ομάδας μας».

Πέραν αυτής της ονομαστικής αναφοράς όμως, δεν υπάρχει καμία άλλη. Το συγκεκριμένο άρθρο στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ξάνθη συνοδεύεται από το σήμα της ομάδας και δυο μακρινές φωτογραφίες όπου φαίνονται τα αποδυτήρια και το προπονητικό κέντρο, αλλά καμία φωτογραφία από αυτούς τους «αφανείς ήρωες του ΑΟΞ», στους οποίους αναφέρεται ο τίτλος της ανακοίνωσης.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι πράγματι οι αφανείς ήρωες του ΑΟΞ, γιατί εντελώς απλήρωτοι εδώ και οκτώ πλέον μήνες και με τα τρακτέρ ιδιοκτησίας της ΠΑΕ να έχουν κατασχεθεί, έχουν καταφέρει να διατηρήσουν σε υψηλότατο επίπεδο το γκαζόν και γενικά τον αγωνιστικό χώρο στο προπονητικό.

Ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο εκδόθηκε αυτό το δελτίο Τύπου, για τους αφανείς ήρωες τους οποίους όμως δεν δείχνουμε σε αντίθετη με τις εγκαταστάσεις που και τις δείχνουμε και γράφουμε ότι είναι «οι καλύτερες στην χώρα» και αναλύουμε γιατί είναι καταγράφοντας αναλυτικά τι υπάρχει στο γήπεδο και στο προπονητικό, παραπέμπει στα μάτια του μέσου αναγνώστη σε άλλη στόχευση.

Πιο πολύ με αγγελία μοιάζει αυτό το δελτίο Τύπου. Και επειδή δυστυχώς δεν υπάρχει ομάδα ως ομάδα, με επαγγελματίες ως έμψυχο δυναμικό, για να μπει στην βιτρίνα, μπαίνουν οι εγκαταστάσεις που πράγματι θα μπορούσαν να αποτελέσουν κράχτη για να αγοράσει κάποιος επενδυτής την ΠΑΕ Ξάνθη. Με άλλα λόγια, «οι αφανείς ήρωες του ΑΟΞ» είναι ένα άρθρο που θα μπορούσε να τιτλοφορείται «ΑΟΞ for sale»…