Γ’ Εθνική: Χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα ο Ντενίζ Μπαϊκαρά σύμφωνα με την προκήρυξη τριετίας αλλά θα αλλάξει

Ο Ντενίζ Μπαϊκαρά μπορεί να ανακοινώθηκε εν χορδοίς και οργάνοις από τον Πανθρακικό αλλά με βάση όσα προβλέπει η προκήρυξη τριετίας της Γ’ Εθνικής, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Ο λόγος; Στην προκήρυξη προβλέπεται ότι οι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ομάδα, κοινώς οι αλλοδαποί, επιτρέπονται μεν αλλά απαραίτητα οφείλουν να έχουν ηλικία κάτω των 28 ετών.

Για ξένους παίκτες άνω των 28 ετών, πάντα με βάση την προκήρυξη, ακόμα και αν μια ομάδα θέλει να φέρει τον Μέσι ή τον Ρονάλντο, δεν μπορεί.

Με τον Μπαϊκαρά να είναι όχι 28 αλλά 38 ετών και να διαθέτει τουρκική υπηκοότητα, καθώς έχει αγωνιστεί και στις μικρές εθνικές ομάδες της Τουρκίας, γίνεται αντιληπτό ότι η ανακοίνωση του Πανθρακικού θα ήταν κενό γράμμα αν δεν άλλαζε η προκήρυξη.

Η προκήρυξη δεν έχει μεν αλλάξει, ωστόσο θα αλλάξει σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν από την Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα, μόλις την περασμένη Πέμπτη συζητήθηκε το θέμα και όπως διαβεβαίωσε ο προεδρος της Αγγελος Δανιήλ το ThrakiSportS, ένα από τα θέματα που αποφασίστηκαν είναι «να αρθεί ο περιορισμός της ηλικίας των αλλοδαπών ποδοσφαιριστών στη Γ’ Εθνική, που ήταν έως 28 ετών, ενώ θα επιτρέπεται να δηλώνονται 5 ποδοσφαιριστές άνω των 34 ετών».

Εφόσον αυτή η απόφαση εισαχθεί ως πρόβλεψη στη νέα προκήρυξη, ο Πανθρακικός δεν θα έχει πρόβλημα με την συμμετοχή του Μπαϊκαρά, που πάντως την στιγμή που τον ανακοίνωσε και μέχρι την περασμένη Πέμπτη είναι αλήθεια ότι η συμμετοχή του ήταν στον… αέρα.

Ως γνωστόν, στην ίια συνεδρίαση η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ αποφάσισε να δώσει παράταση στη δήλωση συμμετοχής των ομάδων για το νέο πρωτάθλημα Γ Εθνικής έως 22 Αυγούστου και η κλήρωση της Γ’ Εθνικής να διεξαχθεί στις 7 Σεπτεμβρίου.

Πάντως, ο τρόπος διεξαγωγής δεν πρόκειται να αλλάξει, καθώς οι 76 ομάδες, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής αλλά ίσως δεν δηλώσουν όλες, θα χωριστούν σε 4 ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια.

Οι τέσσερις πρωταθλητές θα προβιβάζονται απευθείας και χωρίς μπαράζ στη Super League 2, ενώ ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβάζεται θα καθοριστεί μόλις «κλειδώσει» ο αριθμός των ομάδων που συμμετέχουν.

Παρακάτω το έγγραφο από την προκήρυξη τριετίας που δημιουργούσε «θέμα» με την επιστροφή του Ντενίζ Μοαϊκαρά στον Πανθρακικό, το οποίο πάντως αναμένεται σύντομα να αρθεί…