Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης «έκανε»… Γερμανούς τη Νικολέτα Μπάρμπα και τον Αλέξανδρο Μπατζακίδη ενόψει του Παγκοσμίου της Σόφιας

Μετά την ολοκλήρωση των άλλων διεθνών αγωνων σε αναπτυξιακές ηλικίες, έρχεται και η σειρά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πάλης Κ20, που θα διεξαχθεί 15 με 21 Αυγουστου στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Σε αυτό η Ελλάδα θα έχει πολυπληθή αποστολή, ωστόσο σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία πάλης η Ελλάδα θα συμμετέχει μόλις με έναν αθλητή, αφού «χρέωσε» την υπόλοιπη ελληνική αποστολή σαν Εθνική Γερμανίας και όχι Εθνική Ελλάδας! Αναμεσά τους και την Κομοτηναία Νικολέτα Μπάρμπα και τον Ξανθιώτη Αλέξανδρο Μπατζακίδη.

Η UWW μπέρδεψε το GRE (Ελλάδα), με το GER (Γερμανία), πιστώνοντας κάθε Έλληνα παλαιστή ως Γερμανό, στα πλαίσια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Νέων. Ο μοναδικός που ξέφυγε από αυτήν την γκάφα είναι ο Ραφαήλ Γκίνης στα 130 κιλά της ελληνορωμαϊκής.

Φυσικά ο αριθμός των αθλητών και αθλητριών που θα συμμετέχουν είναι πολύ μεγαλύτερος με την ομάδα να απαρτίζεται από 13 άτομα. Τρεις παλαιστές στην ελεύθερα, δύο στην γυναικεία και οκτώ στην ελληνορωμαϊκή.

Εκτός του Γκίνη, στην ελληνορωμαϊκή θα αγωνιστούν οι Ηλίας Ζαϊράκης (55κ), Γιάννης Πέτκος (63κ), Αλέξανδρος Μπατζακίδης (72κ), Ανδρέας Βασιλακόπουλος (77κ), Οδυσσέας Ρουνγκέρης (82κ), Νίκος Ιωσιφιδης (87κ) και Αρχοντής Ξουράς (97κ).

Στην ελεύθερα θα συμμετάσχουν ο Ανδρέας Παροτσίδης (57κ), ο Δημήτρης Οφλίδης (61κ) κι ο Άγγελος Κουκλάρης (86κ), ενώ στην γυναικεία το παρών θα δώσει η χάλκινη πρωταθλήτρια Ευρώπης στις νεάνιδες Νικολέτα Μπάρμπα στα 68κ κι η Ελένη Χρυσικάκη στα 76κ.

Υπενθυμίζεται οτι η αθλητρι του ΑΣ Δημοκρίτειο Κομοτηνης Νικολέτα Μπάρμπα είναι μόλις 16 ετών και λαμβάνει εμπειρίες συμμετέχοντας σε μεγαλυτερες διοργανωσεις, αλλά παντα κυνηγά και τις διακρίσεις, ενω ο Αλέξανδρος Μπατζακίδης προέρχεται από την Ολυμπιακή Φλόγα Ξάνθης καθότι γιος του πρώην αντιπροέδρου της ΕΛΟΠ Γιώργου Μπατζακίδη.