Ακτίνα ελπίδας για τον ΑΟΞ μετά την συνάντηση της Super League 2 με Αυγενάκη και Σταϊκούρα

Συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη πραγματοποίησε την Δευτερα η Επιτροπή Εργασίας της Super League 2, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Λεωνίδα Λεουτσάκο, τους Αντιπροέδρους Σταμούλη και Πρίτσα, και τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Χανιά Ροκάκη, ΠΑΕ Νίκη Βόλου Παπακωνσταντίνου και ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας Παπαδημητρίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «ο κ. Αυγενάκης ενημερώθηκε από την Επιτροπή για το πρόβλημα βιωσιμότητας της κατηγορίας και του παραδόθηκε, εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 2022-2023, επιστολή με τα εξής αιτήματα:
1) Μεσολάβηση για την άμεση καταβολή του bonus της ΕΡΤ, το οποίο θα έπρεπε να έχει καταβληθεί δέκα (10) ημέρες μετά την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος της Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2021-2022, στις 10.5.2022.
2) Μεσολάβηση για την αύξηση της προσφοράς της ΕΡΤ Α.Ε. για την παραχώρηση των τηλεοπτικών μας δικαιωμάτων.
3) Άμεση καταβολή του υπολοίπου ποσού από την φορολογία των κερδών τυχερών παιγνίων για την σεζόν 2021-2022.
4) Προκαταβολή από την φορολογία των κερδών τυχερών παιγνίων για την σεζόν 2022-2023».

Εν συνεχεία, η Επιτροπή συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον οποίο επίσης ενημέρωσε για τα προβλήματα που υφίσταται η κατηγορία εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. «Ο Υπουργός με τη σειρά του υπογράμμισε ότι τα χρήματα που αφορούν στην φορολογία των κερδών τυχερών παιγνίων για το 2022 έχουν δοθεί στις ΠΑΕ και πλέον θα δοθεί προκαταβολή για το 2023 στις 15.1.2023», επισημαίνεται από την ανακοίνωση της Super League 2.

«Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις, γίνεται κατανοητό, ότι δυσκολεύει αισθητά η διεξαγωγή του πρωταθλήματος 2022-2023 και θα διεξαχθεί έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο», καταλήγει η ανακοίνωση της SL2.

Από την ανακοίνωση αυτή πάντως, δημιουργείται μια ακτίνα ελπίδας για την ΠΑΕ Ξάνθη, καθώς η καθυστέρηση στην έναρξη του πρωταθλήματος ή ακόμα και η πιθανή ματαίωσή του είναι κέρδος χρόνου για την ομάδα της θράκης που την δεδομένη στιγμή βρίσκεται σε δεινή θέση.

Αν ο προγραμματισμός πήγαινε για έναρξη πρωταθλήματος στις 11 Σεπτεμβρίου, θα ήταν σχεδόν απίθανο να προλάβει να συμμετάσχει ο ΑΟΞ παρά την δήλωση συμμετοχής της ομάδας στο πρωτάθλημα, καθώς 40 ημέρες πριν δεν διαθέτει καν προπονητή και παίκτες, ούτε φυσικά οποιονδήποτε προγραμματισμό για προετοιμασία και φιλικά παιχνίδια.

Οσο πιο μετά πάει η έναρξη του πρωταθλήματος, τόσο θα αυξάνονται οι πιθανότητες να βρεθεί μια λύση.

Γενικά, κερδίζεται χρόνος είτε για να μπορέσει ο Μπιλ Πάπας να ξεμπλοκάρει ο ίδιος τους λογαριασμους του και να αποδείξει την αθωότητά του, την οποία ο ίδιος διακηρύσει στους συνομιλητές του, είτε για να βρεθεί ο κατάλληλος αγοραστής ή συμπαίκτης ή χρηματοδότης ώστε να μπορέσει να σωθεί η κατάσταση.

Τα πράγματα έτσι κι αλλιώς όλοι αντιλαμβάνονται ότι είναι (πολύ) δύσκολα, ωστόσο η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Και όσο καθυστερεί η έναρξη της νέας σεζόν, μόνο θετικό μπορεί να είναι αυτό για τον ΑΟΞ στην παρούσα κατάσταση…