League Cup: Κόντρα σε ΟΦΗ, Πήγασο Πολίχνης ή Αριστοτέλη Σκύδρας το πρώτο επίσημο ματς του Άθλου Ορεστιάδας

Εγινε γνωστό το σύστημα του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς», στο οποίο θα λάβει μέρος για πρώτη φορά ως ομάδα της Α1 Ανδρων ο Αθλος Ορεστιάδας.

Μάλιστα για αυτόν τον θεσμό θα είναι το πρώτο επισημο παιχνίδι του. Ωστόσο αλλάζει φέτος ο τρόπος διεξαγωγής της διοργάνωσης.

Στην Α΄φάση του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς θα συμμετάσχουν οι τρεις νεοφώτιστες ομάδες στην κατηγορία και ο ΟΦΗ που τερμάτισε στην 7η θέση της σεζόν 2021-22. Θα γίνει κλήρωση που θα προκύψουν δύο ζευγάρια τα οποία θα δώσουν διπλούς αγώνες για την πρόκριση στη Β΄φάση.

Πιθανότατα και οι δύο αγώνες κάθε ζευγαριού να γίνουν σε κοινή έδρα για να αποφευχθούν μεγάλες μετακινήσεις αλλά αυτό θα αποφασιστεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Τρίτη 2 Αυγούστου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα πρώτα δυο επίσημα ματς του Αθλου Ορεστιάδας στη σεζόν θα ειναι απέναντι είτε στον ΟΦΗ είτε στους περσινούς αντιπάλους του στην Pre League Αριστοτελη Σκυδρας και Πήγασο Πολίχνης.

Στην Β΄φάση θα συμμετάσχουν οι δύο ομάδες που θα προκριθούν από την Α΄φάση και οι 6 πρώτες ομάδες της κατάταξης του πρωταθλήματος 2021-22. Θα σχηματίσουν 4 ζευγάρια και θα γίνουν διπλοί αγώνες εντός – εκτός έδρας.

Η ημιτελική και η τελική φάση θα έχει διπλούς τελικούς, ενώ στο Δ.Σ. της 2/8 θα συζητηθεί η περίπτωση να γίνει φάιναλ φορ.

Η των ζευγαριών της Α΄φάσης του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς θα γίνει στην Σκύδρα τον Σεπτέμβριο. Η ημερομηνία θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα. Η Α΄φάση του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς θα αρχίσει 15 Οκτωβρίου 2022.