Ματθαίος Σαββίδης: «Η επανέναρξη του κολυμβητηρίου είναι ό,τι πιο σημαντικό συνέβη στην Ξάνθη τα τελευταία χρόνια»

Χειμαρρώδης ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Δήμος  Πρότυπο» αλλά και εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού του Δήμου Ξάνθης και Πρόεδρος του Λευκίππου Ματθαίος Σαββίδης μίλησε στο XanthiPost για την επαναλειτουργία του  Δημοτικού Κολυμβητήριου της Ξάνθης.

«Το κολυμβητήριο είναι η υγεία μας , είναι η ανάσα μας – Η διαφαινόμενη επαναλειτουργία εντός των επόμενων ημερών είναι ό, τι πιο σημαντικό έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην πόλη», είπε μεταξυ άλλων ο Ματθαίος Σαββίδης, ο οποίος αποποιήθηκε την ιδιότητα του Εντεταλμένου Σύμβουλου Αθλητισμού και όπως υποστήριξε,  μιλά από τη θέση του απλού πολίτη για το κολυμβητήριο και τα πολλαπλά οφέλη από την επαναλειτουργία του.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο Σαββίδης «… η λειτουργία του κολυμβητηρίου δεν αφορά μόνο τις κολυμβητικές ομάδες. Αφορά όλους μας και έχουμε μεγάλη ανάγκη την αποκατάσταση που μπορεί να μας προσφέρει  το νερό και η κολύμβηση….Θα πρέπει με νύχια και με δόντια να εξασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία του και να φροντίσουμε φυσικά να μην διακοπεί ποτέ ξανά από εδώ και πέρα».

Ο Σαββίδης αναφέρθηκε και στην μη λειτουργία πολλών κολυμβητήριων της χώρας αλλά και άλλων χωρών της Ευρώπης  για ενεργειακούς λόγους και όπως επεσήμανε  «ποτέ δεν είχε άδεια λειτουργίας το κολυμβητήριο όπως και πολλές άλλες αθλητικές υποδομές. Δεν πρέπει να αποκρύπτουμε την αλήθεια και ίσως πρέπει να κάνουμε και τα στραβά μάτια προκειμένου να λειτουργούν αυτές οι δομές..» .

«…Μου κάνει τρομερή εντύπωση που υπάρχουν συνάδελφοί μου στο δημοτικό συμβούλιο οι οποίοι άλλα λένε δια ζώσης στις μεταξύ μας κουβέντες και άλλα εφαρμόζουν στις δια ζώσης συνεδριάσεις..», ανέφερε ακομα ο Ματθαίος Σαββίδης.

Αναφερόμενος μάλιστα στον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δήμος Πρότυπο» και πρώην Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο που στην πρόσφατη συνεδρίαση ψήφισε παρών στο θέμα του κολυμβητήριου, ο Σαββίδης που εξελέγη με την παράταξή του δήλωσε πως δεν μπορεί ένας απερχόμενος δήμαρχος να ψηφίζει παρών σε ένα θέμα που αφορά μία δομή που  ήθελε κι αυτός στο παρελθόν διακαώς να λειτουργήσει. «…Άρα ή το ήθελες ή δεν το ήθελες. Η γνώμη μου είναι ότι δεν το ήθελε. Και δεν το ήθελε γιατί δεν ήθελε να ξεκινήσει η λειτουργία του με άλλον …»  

Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια, ανέφερε ακομα ο Σαββίδης και προσθεσε ότι το κολυμβητήριο ξεκινά και θα λειτουργήσει άψογα  και είναι κάτι που το χρειαζόμαστε είτε σαν αθλητική δομή , είτε σαν δομή αποκατάστασης.  «…Στο δημοτικό συμβούλιο δεν είμαστε εκλεγμένοι ούτε από τον κ. Δημαρχόπουλο ούτε από τον κ. Τσέπελη , ούτε από τον κ. Χατζηθεοδώρου. Εμείς είμαστε εκλεγμένοι από τον δημότη της πόλης με έναν σκοπό . Να φροντίζουμε το καλό της πόλης και να οραματιζόμαστε το μέλλον…», κατέληξε ο Σαββίδης.