Super League 2: Ξανά χωρίς παρουσία ή εκπροσώπηση η ΠΑΕ Ξάνθη στο κρίσιμο ΔΣ! Οι αποφάσεις που ελήφθησαν

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα γραφεία της Super League 2 η κρίσιμη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Ωστόσο απούσα για ακόμα μια φορά, όπως και στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση, ήταν η ΠΑΕ Ξάνθη – η οποία δεν εκπροσωπήθηκε.

Στην συνεδρίαση αποφασίστηκε η σέντρα κόντρα σε όσα είχαν ειπωθεί να γίνει κανονικά στις 11 Σεπτεμβρίου όπως είχε γνωστοποιηθεί μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αίτημα από την ΕΡΤ για δυο εβδομάδες πιο μετά.

Σε σχέση με την ΕΡΤ ορίστηκε ομάδα εργασίας που σε πρώτη φάση θα ασχοληθεί με τα φετινά χρωστούμενα και ακολούθως θα συζητήσει και το συμβόλαιο της νέας σεζόν.

H κλήρωση του Πρωταθλήματος της Super League 2 για τη σεζόν 2022-2023 θα πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου 2022.

Στην προκήρυξη του πρωταθλήματος της, η SL2 αποφάσισε ομόφωνα να συμπεριληφθεί η άνοδος 2+1 ΠΑΕ (οι πρωταθλητριες καθε ομιλου απευθείας και μπαράζ αναμεσα στους δευτερους για ενα νεο μπαράζ με τον τρίτο απο το τέλος της SL1).

Αυτό βεβαια έρχεται σε αντίθεση με την προκήρυξη της SL1 και θα κληθεί να λάβει απόφαση τελικά η ΕΠΟ. Επίσης, αποφασίστηκε ο υποβιβασμός τεσσάρων (4) ΠΑΕ από κάθε όμιλο, συνολικά οκτώ δηλαδή (ενώ προβλέπεται να ανεβουν μόνον τέσσερις), ωστε να επιτευχθεί νέα μείωση των ομάδων στις 26.

Αναλυτικά:

«Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, στο οποίο λήφθηκαν οι εξής αποφάσεις:
1. Β Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ομόφωνα ο Χρήστος Πρίτσας (ΠΑΕ Κηφισιά).
2. Η κλήρωση του Πρωταθλήματος Super League 2 2022-2023 θα πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου 2022 ενώ ημερομηνία έναρξης παραμένει η 11η Σεπτεμβρίου 2022
3. Στην προκήρυξη του πρωταθλήματος της, η SL2 αποφάσισε ομόφωνα να συμπεριληφθεί η άνοδος 2+1 ΠΑΕ και ο υποβιβασμός τεσσάρων (4) ΠΑΕ από κάθε όμιλο.
4. Ορίστηκε επιτροπή που θα ολοκληρώσει το θέμα της σύμβασης με την ΕΡΤ, αποτελούμενη από το Προεδρείο του Δ.Σ.(κ.κ. Λεουτσάκο, Σταμούλη και Πρίτσα) και τους κ.κ. Καζία (ΠΑΕ Πανσερραϊκός), Παπαδημητρίου (ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας), Ροκάκη (ΠΑΕ Χανιά).
5. Ομόφωνα αποφασίστηκε να στηριχθεί το θέμα της Επαγγελματικής Διαιτησίας λόγω της ολιστικής μελέτης αλλά οι ΠΑΕ θα ζητήσουν περαιτέρω διευκρινήσεις που αφορούν σε οικονομικό σκέλος κ.ά»
.