ΕΠΣ Έβρου: Αλλάζει και ο τρόπος διεξαγωγής του Κυπέλλου με πιθανότητα τελικού ομάδων από την ίδια πόλη

Σε αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου προχωρά η διοίκηση της ΕΠΣ, με στόχο την αναβάθμιση του θεσμού, όπως εξηγήθηκε στους παράγοντες στην συνάντηση το βράδυ της Τετάρτης στην Ορεστιάδα.

Καταρχήν, πλέον δεν θα γίνει μια κλήρωση από την οποία θα αναδειχθούν τα ζευγάρια και οι διασταυρώσεις μέχρι και τον τελικό, αλλά θα γίνεται κλήρωση μετά από κάθε φάση της διοργάνωσης.

Στην πρώτη φάση θα αγωνιστούν σε νοκ άουτ αγώνες μεταξύ τους ομάδες μόνο της Β’ Κατηγορίας. Αυτές που θα προκριθούν θα περάσουν στην δεύτερη φάση, στην οποία θα μπουν οι ομάδες της Α’ Κατηγορίας. Στην τρίτη φάση θα μπει η Αλεξανδρούπολη, εφόσον μετέχει στην Γ’ Εθνική.

Σε αυτές τις πρώτες φάσεις οι ομάδες θα είναι χωρισμένες σε Βόρειο και Νότιο Όμιλο, ώστε να αποφευχθούν μακρινές μετακινήσεις.

Οι νοκ άουτ αναμετρήσεις θα διεξάγονται στην έδρα της ομάδας που βρίσκεται σε κατώτερη κατηγορία, ενώ εάν και οι δυο αντίπαλοι αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία, στην έδρα του σωματείου που θα έχει οριστεί σαν γηπεδούχο στην κλήρωση.

Με αυτόν τον τρόπο θα γίνονται συνεχείς γύροι, μέχρι να προκύψει η τελική οκτάδα. Από την φάση των προημιτελικών η σκέψη είναι να σταματήσει να υπάρχει η διάκριση Βορείου και Νοτίου Ομίλου, οπότε θα μπορούν να κληρωθούν με οποιονδήποτε αντίπαλο οι ομάδες που θα έχουν φτάσει στους «οκτώ».

Με βάση την πρόταση, τα τέσσερα ματς των προημιτελικών θα διεξαχθούν επίσης με νοκ άουτ αναμετρήσεις. Αντίθετα, οι ημιτελικοί θα είναι σε διπλούς αγώνες και από αυτούς θα προκύψει το ζευγάρι του τελικού. Η έδρα θα καθορίζεται ανάλογα με το ποιοι θα είναι αντίπαλοι σε αυτόν.

Όπως γίνεται αντιληπτό, με δεδομένη την κατάργηση των γεωγραφικών κριτηρίων, στον τελικό μετά από πολλά χρόνια θα μπορούν να βρεθούν για παράδειγμα δυο ομάδες από την Αλεξανδρούπολη ή δυο ομάδες από την Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο. Σε κάθε περίπτωση η ΕΠΣ Έβρου φιλοδοξεί ο τελικός να είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου, με όποιους αντίπαλους και αν έχει.

Το νέο σχέδιο για το Κύπελλο της ΕΠΣ Έβρου θα παρουσιαστεί και στις ομάδες του Νότου την ερχόμενη Δευτέρα. Υπάρχει ενδεχόμενο μικρών αλλαγών, ανάλογα με τις προτάσεις των σωματείων, αφού η διοίκηση της ΕΠΣ παρουσίασε το νέο μοντέλο ως πρόταση για την αναβάθμιση του θεσμού και όχι ως ειλημμένη απόφαση.