EφΣυν: «Πώς γεννιέται στην Αλεξανδρούπολη μια νέα Τρούμπα»

Πριν από μερικές μέρες, πάνω από χίλιοι Αμερικανοί πεζοναύτες κατέκλυσαν την Αλεξανδρούπολη καθώς το γιγαντιαίο USS Arlington του αμερικανικού ναυτικού έδεσε στο λιμάνι της πόλης. Η Αλεξανδρούπολη αποτελεί πλέον αμερικανική βάση και τα φιλοκυβερνητικά Μέσα δεν διστάζουν να ομολογήσουν ότι η πόλη «έχει μετατραπεί σε γεωστρατηγικό κόμβο για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ». Αλλά δεν ανησυχούν για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό σε βάρος της Ελλάδας και του λαού της. Ούτε σιωπούν. Θριαμβολογούν. Γιατί άραγε;

Χθες στα ραδιοτηλεοπτικά και ηλεκτρονικά Μέσα προβλήθηκε με επιμονή η είδηση ότι οι χίλιοι και πλέον πεζοναύτες του USS Arlington, μέσα σε τρεις μέρες, κατανάλωσαν 6.000 με 7.000 αυγά, όλο το ζαμπόν, το μπέικον, τις μπριζόλες, τα φιλέτα, τα μπέργκερ και ό,τι άλλο βρήκαν, εξαντλώντας τα αποθέματα της πόλης. Η αγορά δούλεψε στο σύνολό της κι όλοι ήταν ενθουσιασμένοι. Ακόμη και εκείνοι που ζωγραφίζουν τατουάζ, καθώς οι Αμερικανοί όπου πάνε -ανά τον κόσμο- κάνουν κι από ένα τατουάζ.

Χαράς ευαγγέλια για τη συντηρητική δημοσιογραφία, που βρήκε την ευκαιρία να περάσει το πολιτικό της μήνυμα για το πόσο επικερδές είναι να τα έχουμε καλά με τους Αμερικανούς και να τους παραχωρούμε ό,τι μας ζητήσουν. Μόνο που όλα αυτά, ως χώρα, τα έχουμε ζήσει στο παρελθόν, στην Τρούμπα στον Πειραιά, με τον 6ο αμερικανικό στόλο. Με την πορνεία, τα αναλόγου τρόπου διασκέδασης μπαρ και όλα τα σχετικά με τα οποία… γεμίζουν οι ώρες διασκέδασης των στρατιωτών που βγαίνουν έξω από τη χώρα τους για να κατακτήσουν τον κόσμο.

Δεν ξέρουμε αν οι εγχώριοι πατριώτες με επιχειρηματικό δαιμόνιο θα καλύψουν, στο μέλλον, στην Αλεξανδρούπολη όλες τις ανάγκες των αμερικανικών στρατευμάτων. Ξέρουμε όμως πως εκεί γεννιέται μια νέα Τρούμπα. Κι όπως και η παλιά, δεν είναι τίποτε περισσότερο από το νέο σύμβολο της υποτέλειας της μικρής Ελλάδας απέναντι στις ΗΠΑ.

Πηγή: https://www.efsyn.gr/