Κερδίστε διπλές προσκλήσεις και δείτε μαζί με το παιδί σας τον πρώτο καταγεγραμμένο «αγώνα» της ιστορίας

Η ιστορία του «Λαγού με τη Χελώνα», του πασίγνωστου μύθου του Αισώπου, είναι ο αρχαιότερος αγώνας που έχει καταγραφεί ποτέ. Με άλλα λόγια, η παλαιότερη μορφή αθλητικής έκφρασης. Αλλά και η πιο διδακτική, ακόμα και στις μέρες μας.

Αυτήν την ιστορία παρουσιάζει (και) στο κοινό της Θράκης το «Μικρό Θέατρο Λάρισας», που επιστρέφει στα μέρη μας με μια παραγωγή σε κείμενο και σκηνοθεσία του Γιώργου Πούλη που αποτελεί την κορυφαία ίσως καλοκαιρινή πρόταση για όλη την οικογένεια.

Η παιδική παράσταση από το Μικρό Θέατρο Λάρισας, που φέτος κλείνει αισίως τα 13 χρόνια συνεπούς παρουσίας στον χώρο του ποιοτικού παιδικού θεάτρου, θα μιλήσει στην καρδιά των μικρών αλλά και στις μνήμες των μεγαλύτερων φίλων μας.

Ο Λαγός και η Χελώνα, Η Αλεπού και το Κοράκι, Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας, Η Αλεπού και τα Σταφύλια, Η Αλεπού και ο Τράγος, ο Ψεύτης Βοσκός & ο Ηλιος και Βοριάς, μετρούν αιώνες ιστορίας και δεν παύουν ποτέ να αποτελούν την επιτομή της ηθικοδιδαχής. Μέσα από τον συμβολικό και αλληγορικό τους χαρακτήρα, οι μύθοι του Αισώπου έχουν ιδιαίτερη χάρη, θαυμαστή απλότητα κι άφταστη διδακτικότητα. Με τη μοναδική ικανότητα του Αισώπου να δίνει στα ζώα των μύθων του ανθρώπινη ιδιότητα, ψυχή και λαλιά, αλλά και το επιμύθιο που ήταν πάντοτε απλοϊκό κι εύληπτο για τα παιδιά. Ετσι και στην συγκεκριμέμη παράσταση οι εξανθρωπισμένοι ήρωες διδάσκουν αλλά πρώτα μαθαίνουν και οι ίδιοι από τα παθήματά τους.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί την Δευτέρα 11 Ιουλίου στην Ξάνθη, την Τρίτη 12 και την Τετάρτη 13 Ιουλίου στην Αλεξανδρούπολη και την Πέμπτη 14 Ιουλίου στην Κομοτηνή.

ΘΕΡΙΝΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΞΑΝΘΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΩΡΑ 21.00
ΠΡΟΠ : ΒΙΒΛ/ΛΕΙΟ ΠΥΡΓΕΛΗ – 25410 72363|
VIVA.GR – INFO – 6974797109

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΤΙΝΑΛΜΑΖΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΤΡΙΤΗ 12 & ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΩΡΑ 21.00
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ : ΒΙΒΛ/ΛΕΙΟ ΒΑΤΑΜΙΔΗ –  25510 25446
VIVA.GR  – INFO – 6974797109

ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΩΡΑ 21.00
ΠΡΟΠ – ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΒΙΒΛ/ΛΕΙΟ – 25310 84040
VIVA.GR – INFO – 6974797109

To ThrakiSportS σε συνεργασία με το Μικρό Θέατρο Λάρισας δίνει την δυνατότητα σε έξι αναγνώστες του να παρακολουθήσουν μαζί με τα παιδιά τους την παράσταση που παρουσιάζει τα ηθικά διδάγματα από τον πρώτο αθλητικό αγώνα της ιστορίας, αυτόν που έχει καταγράψει ο Άισωπος στο μύθο του Λαγού με τη Χελώνα.

Κερδίστε από δύο διπλές προσκλήσεις για την παράσταση σε κάθε πόλη της Θράκης, κάνοντας απλά like στο σχετικό ποστ στην σελίδα του ThrakiSportS στο instagram και γράφοντας σε σχόλιο την πόλη για την οποία επιθυμείτε να κερδίσετε από μία διπλή πρόσκληση της παιδικής παράστασης.

Θα δοθούν δύο διπλές προσκλήσεις για την παράσταση της Ξάνθης στις 11/7 (δεκτές συμμετοχές ως τις 12.00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας με την ανακοινωση των νικητών δυο ώρες μετά), δύο διπλές προσκλήσεις για τις παραστάσεις της Αλεξανδρούπολης (δεκτές συμμετοχές ως τις 12.00 το μεσημέρι της Τρίτης για την πρώτη προσκληση και ως τις 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης για την δεύτερη) και δύο διπλές προσκλήσεις για την παράσταση της Κομοτηνής στις 14/7 (δεκτές συμμετοχές ως τις 12:00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας). Καλή επιτυχία…