Το θαύμα έγινε, η ζωή νίκησε: Έκαναν ΚΑΡΠΑ επί 50 λεπτά σε 45χρονο στα Άβδηρα που υπέστη ανακοπή καρδιάς και τον επανέφεραν

Μία ανατριχιαστική και άκρως συγκλονιστική εμπειρία έζησε την Τρίτη το προσωπικό του ΚΥ Αβδήρων στην Ξάνθη, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει περιστατικό ανακοπής σε άνδρα 45 ετών. 

Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κατέβαλλαν μια πραγματικά υπεράνθρωπη προσπάθεια και κάνοντας ΚΑΡΠΑ επί 50 ολόκληρα λεπτά κατάφεραν να επαναφέρουν στη ζωή τον 45χρονο, ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. 

«Σήμερα στο ΚΥ Αβδήρων ζήσαμε αυτό που απεύχεται κάθε επαγγελματίας Υγείας. Καρδιακή ανακοπή σε 45 χρονών άνδρα! Όμως ταυτόχρονα ζήσαμε τη μοναδική εμπειρία της άψογης συνεργασίας της ομάδας, της αλυσίδας της ζωής! Διασώστες ΕΚΑΒ νοσηλευτικό προσωπικό. Μπράβο στην Ιωάννα Στράτος Ιωάννα Μπουργουτζόγλου Μπαρούτη και ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΑΦΟΡΙΔΟΥ και στους γιατρούς Θεοδωρος παπαδοπουλος και Αμαξόπουλος Γιώργος επί 50 λεπτά ΚΑΡΠΑ, επί 50 λεπτά αγώνα και τα κατάφεραν! Ο ασθενής ανάνηψε και διακομίσθει στο ΓΝ Ξάνθης! Νιώθω υπερήφανη για τους συναδέλφους και συνεργάτες μας στο ΚΥ Αβδήρων, στο ΕΚΑΒ, στο ΓΝ Ξάνθης! Μπράβο σε όλους σας» αναφέρει η επιστημονικά υπεύθυνη του ΚΥ Αβδήρων, Μάρθα Ανδρέου, για το περιστατικό. 

Πηγή: https://www.xanthinea.gr/