Τους λόγους που συνεχίζει στον Παναιτωλικό μετά τον Ολυμπιακό εξήγησε ο Ξάνθιώτης χαφ Γιώργος Ξενιτίδης

Στον Παναιτωλικό μετά από μια εξαετία στις ακαδημίες και στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού θα αγωνίζεται ο 22χρονος Ξανθιώτης μέσος Γιώργος Ξενιτίδης.

Τη φετινή αγωνιστική περίοδο ήταν μέλος της δεύτερης ομάδας των “ερυθρόλευκων”, όπου είχε μία πολύ καλή παρουσία. Συνολικά κατέγραψε 28 συμμετοχές, 1 γκολ και 3 ασίστ, ενώ μέτρησε και 5 εμφανίσεις με την πρώτη ομάδα των πρωταθλητών Ελλάδος. Πέρυσι αγωνίστηκε στην Ζένες Ες του Λουξεμβούργου, με τη μορφή δανεισμού, με την οποία κατέγραψε 2 γκολ και 7 ασίστ σε 29 παιχνίδια.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 υπογράμμισε ότι το καλό κλίμα στην ομάδα του Αγρινίου ήταν βασικός λόγος για να πάρει την απόφαση και να υπογράψει εκεί.

“Ήταν μία από τις επιλογές μου σαν ομάδα ο Παναιτωλικός. Και πριν γίνει η πρόταση ήταν απ’ τις ομάδες που θα ήθελα να βρίσκομαι εκεί γιατί, έτσι όπως τα έβλεπα, ένιωθα να υπάρχει ένα ωραίο κλίμα. Ότι είναι μια καλή ομάδα να συνεχίσω την καριέρα μου. Ο Παναιτωλικός και το Αγρίνιο είναι μία από τις καλύτερες ομάδες αυτή τη στιγμή, πόσο μάλλον για παίκτες της ηλικίας μου”, ανέφερε αρχικά ο 22χρονος μέσος.

Έπειτα μιλώντας για τις ευκαιρίες που δίνει τα τελευταία χρόνια ο Παναιτωλικός στους Έλληνες παίκτες υποστήριξε:

Μακάρι όλες οι ομάδες να επενδύσουν περισσότερο σε Έλληνες. Πιστεύω ότι οι Έλληνες μπορούνε. Εννοείται ότι και ξένοι χρειάζονται, αλλά να μην ξεφύγει η κατάσταση όπως σε κάποιες ομάδες. Μου αρέσει αυτή η φιλοσοφία και στα πόδια μας είναι να αποδείξουμε ότι μπορούμε”