Μικρούς Κομοτηναίους αναρριχητές γέμισε ο αύλειος χώρος της Τσανακλείου

Ο αύλειος χώρος της Τσανακλείου γέμισε ξανά παιδικές φωνές για τις εκπαιδευτικές δράσεις που πραγματοποιεί η δημοτική βιβλιοθήκη Κομοτηνής σε συνεργασία με φορείς της περιοχής μας.

Παιδιά ήρθαν σε επαφή με το τμήμα αναρρίχησης του ΕΟΣ Κομοτηνής και πέρα από τα πράγματα που διδάχθηκαν από τους ανθρώπους του Συλλόγου τους δόθηκε ευκαιρία να κάνουν αναρρίχηση σε μικρούς τοίχους που στήθηκαν στην Τσανάκλειο.

Η αναρρίχηση έγινε με τη βοήθεια των ανθρώπων του Συλλόγου ενώ επίσης πάρθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας προκείμενου να μην υπάρξει κανείς τραυματισμός. Τα παιδιά το απόλαυσαν, καθώς γνώρισαν τον κόσμο της αναρρίχησης και πολλά από αυτά εξέφρασαν την επιθυμία τους να αναρριχηθούν και πάλι.

Ο υπεύθυνος του τμήματος αναρρίχησης του ΕΟΣ Κομοτηνής Αρχοντής Εξακοΐδης σε δηλώσεις του στην εφημερίδα “Χρόνος” τόνισε πως ουσιαστικά έγινε μια μικρή εισαγωγή στην αναρρίχηση σε μαθητές, ενώ παράλληλα έγινε μια μικρή παρουσίαση του αθλήματος. «Μας ενδιαφέρει να αναπτυχθεί το άθλημα στις νεαρές ηλικίες. Τα παιδιά ενθουσιάζονται όταν υπάρχει παιχνίδι και δραστηριότητες», πληροφόρησε ο κος Εξακοΐδης.

Στην Κομοτηνή στα τέλη Ιουνίου έρχεται το Παγκόσμιο Κύπελλο Αναρρίχησης και στην όλη διοργάνωση “κρύβονται” και μικρές εκπλήξεις για τα παιδιά. «Στις 25-26 Ιουνίου φιλοξενούμε το πανελλήνιο κύπελλο στην Κομοτηνή και θα θέλαμε να υπάρχει συμμετοχή παιδιών», είπε. Προσθετικά υπογράμμισε ότι λόγω των 40 χρόνων του ΕΟΣ φέτος θα υπάρχουν και τραμπολίνα, ώστε τα παιδιά να ασχοληθούν και με άλλες δραστηριότητες πέραν της αναρρίχησης.