Με οριακή πλειοψηφία ΔΕΝ υποβιβάζεται ο Παναιτωλικός – Πέφτει ο Απόλλων Σμύρνης και ξεμπλοκάρεται το μπαράζ Λαμίας – Βέροιας

Με οριακή πλειοψηφία η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχει χειραγώγηση του αγώνα ΟΦΗ-Παναιτωλικός και κατά συνέπεια δεν πρέπει να υποβιβαστουν τα «καναρίνια» λόγω του ότι ο πρώην γενικός τους αρχηγός Χρήστος Κουτσοσπύρος είχε στοιχηματίσει σε κίτρινη κάρτα του Ντέρεκ Κορνέλιους.

Η Επιτροπή δεν αποδέχθηκε, με ψήφους 2-1, πως έχει υπάρξει χειραγώγηση του αγώνα από την πλευρά των «κυανοκίτρινων» και έτσι τους απάλλαξε από τη συγκεκριμένη κατηγορία που είχε ως ποινη τον υποβιβασμό. Ωστόσο τους επέβαλε πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ επειδή στέλεχός τους έπαιξε, εν αγνοία τους, στοίχημα.

Στη συγκεκριμένη απόφαση δεν μπορεί να ασκήσει έφεση κάποια ομάδα πλην του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα (εντός πέντε ημερών), ενώ το σωματείο θα περιμένει το σκεπτικό της ώστε ενδεχομένως να ασκήσει έφεση για το ύψος του προστίμου. Η ουσία πάντως είναι πως δεν τέθηκε ζήτημα χειραγώγησης από τα «καναρίνια» και δεν τιμωρήθηκαν με το άρθρο 27 ή 29 που θα σήμαινε υποβιβασμό, όπως ζητούσε η εισιγήτρια της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Αυτό σημαίνει ότι ο Παναιτωλικος που πέρυσι παρέμεινε στο τσακ στην Super league χάρη στη νίκη του στο μπαράζ με την Ξάνθη, παραμένει για άλλη μια χρονιά στην Α’ Εθνική. Οριστικά την τελευταία θέση που οδηγεί στην SL2 παίρνει ο Απόλλων Σμύρνης του Μπάμπη Τεννέ ενώ η προτελευταία Λαμία θα παίξει στο διπλό μπαράζ με την Βέροια για την τελευταία θέση στην SL2.

Στον πρώην γενικό αρχηγό της ομάδας επιβλήθηκε δεκαετής απαγόρευση από κάθε αθλητική δραστηριότητα (και εισόδου στα γήπεδα), όπως και πρόστιμο 40.000 ευρώ.